Στο ίδιο μήκος κύματος με τους Αμερικάνους “εταίρους” της, η ιμπεριαλιστική Ε.Ε. εντείνει και αυτή με τη σειρά της την απροκάλυπτη επεμβατική δραστηριότητα στο εσωτερικό της Βενεζουέλας, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Στα πλαίσια αυτά, στο επίκεντρο των εργασιών του πρόσφατου συμβουλίου των υπουργών εξωτερικών στο Λουξεμβούργο βρέθηκε η κλιμάκωση της “εκστρατείας” της λεγόμενης Διεθνούς Ομάδας Επαφής (αποτελούμενη από την ΕΕ και τους πρόθυμους δορυφόρους των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική), με στόχο “τη διεξαγωγή ελεύθερων προεδρικών εκλογών το συντομότερο δυνατόν”, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική Φ.Μογκερίνι.
Κλιμακώνοντας τις πιέσεις προς το λαό τις Βενεζουέλας η Μογκερίνι αξιώνει τελεσιγραφικά εκ μέρους των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών τη…διεξαγωγή εκλογών από τον Μαδούρο εντός 90 ημερών. Καθαγιάζει δε τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη μικρή λατινοαμερικάνικη χώρα , χαρακτηρίζοντάς τες ως “συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα απέναντι σε άτομα με δράση ενάντια στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας”.
Στα μεθεόρτια του εν λόγω συμβουλίου, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Κατρούγκαλος ως σημαιοφόρος των ιμπεριαλιστικών σχεδίων (και) της ΕΕ (και) στη Βενεζουέλα κομπορρημονεί πως “επιδιώξαμε από την πρώτη στιγμή η ΕΕ να μιλά με μια φωνή, ώστε να προωθήσει μια δημοκρατική και ειρηνική διέξοδο από την κρίση μέσω του διαλόγου. Συνδιαμορφώσαμε την ευρωπαϊκή πρόταση…”.
Ωστόσο το καλύτερο το κράτησε για το τέλος.”Εντός του Απρίλη περιμένουμε στην Αθήνα για συνομιλίες εκπρόσωπο του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης”, ξεφούρνισε ο Κατρούγκαλος λειτουργώντας ως λαγός των αμερικανοευρωπαίων αφεντάδων του τώρα που φαίνεται πως βαλτώνει το προωθούμενο πραξικόπημά τους στη Βενεζουέλα.