Πάψε με ευχές να ελπίζεις
οι θεοί πως θα λυγίσουν.

Μας ειδοποίησε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια: «Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με το Θεό». Σας ειδοποιάω, που έλεγε κι ο εργολάβος κατεδάφισης στην ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα». Με δυο κουβέντες, ο εκπρόσωπος μάς είπε «εμείς δεν μπορούμε», εσείς κάνετε ό,τι καταλαβαίνετε.

Κι αυτός ο Θεός!! Στέλνει συνεχή μηνύματα στη ΝΔ και την κυβέρνησή της. Πανδημία, σεισμοί, πυρκαγιές, σεισμοί, βροχούλες. Ούτε τα κολλητιλίκια του Σωτήρη με τον επίγειο εκπρόσωπό του, την εκκλησία, δε τους βοήθησαν. Τα μηνύματα, βέβαια, τα …γράφει η κυβέρνηση, τα αποτελέσματα ωστόσο τα εισπράττει ο …ευσεβής λαός. Ευτυχώς που μας ειδοποιεί η κυβέρνηση πως δεν μπορεί. Για να κάνουμε και μεις την άλλη φορά τα κουμάντα μας. Να ψηφίσουμε, βρε αδερφέ, Θεό στις άλλες εκλογές. Ως γνωστόν ο λαός έχει δικούς του διαύλους προς το θείο. Προς τους θεούς και τους δαίμονες. Οργή λαού – φωνή θεού, δε λένε;

Μα να ’τανε μόνο ο Θεός με τον οποίο δεν μπορεί -ή καλύτερα δε θέλει- να τα βάλει η κυβέρνηση; Εδώ δε μπορεί να τακτοποιήσει τη δεξιά, τής ακροδεξιάς της. Τη φασιστοδεξιά. Τη χαϊδεύει, για να μαζέψει ψηφαλάκια στις εκλογές που θα ’ρθουν. Και το φίδι του φασισμού ξαναβγήκε στις γειτονιές, ξεθαρρεμένο από τα χάδια και την ανοχή. Με τον ίδιο θρασύδειλο τρόπο. Κουκούλες, αλυσίδες, μαχαίρια, ακόμα και τέιζερ. Μα ποιος πουλάει τέιζερ, που είναι όπλο θανάτου, σε κάποιο τυχαίο πολίτη; Εκτός και αν δεν είναι τυχαίος. Οι φασίστες χτυπούν και τρέχουν να κρυφτούν σα λαγοί, φορώντας πάντα την κουκούλα. Θρασύδειλοι -ή όπως τους λέγαμε μικροί- κατουρλήδες.

Ο επικεφαλής της ομάδας που επιτέθηκε στους διαδηλωτές αντιφασίστες, στο Νέο Ηράκλειο, αναγνωρίστηκε από βίντεο και παραπέμφθηκε σε δίκη. Εκεί δήλωσε πως δεν είναι φασίστας και πως δε θα το ξανακάνει, ο παλικαράς. Αποτέλεσμα; Του επιβλήθηκε ποινή 36 μηνών με αναστολή! Την ίδια στιγμή που η «πρόκληση τραύματος» σε ζώο, σύμφωνα με το νέο νόμο προβλέπει κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ…

Μα αν χαϊδεύεις το φίδι, αυτό δε θα τρίψει το κεφαλάκι του ναζιάρικα στο χέρι σου. Θα γυρίσει να σε δαγκώσει. Ας το θυμούνται οι εκλογομάγειροι στη ΝΔ και αυτοί που δεν είναι φασίστες από ιδεολογία, αλλά κάνουν τα στραβά μάτια και την ανάγκη μπούσουλα, στη ΝΔ.

Πολλοί μιλούν για μια ανίκανη κυβέρνηση. Δεν είναι καθόλου ανίκανη. Η κυβέρνηση δε μπορεί και δε θέλει, για τους πολλούς. Για τους λίγους μπορεί πολλά, κόντρα ακόμα και σε θεούς. Δε βλέπετε που όταν πάρει τα συγχαρητήρια από κάποιον «σπουδαίο», τη Φον ντερ Λάινεν για παράδειγμα προ καιρού, αυτό που βρίσκουν να την επαινέσουν είναι για τις «πολλές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει»; Αυτό ακριβώς. Για το εγκληματικά αντιλαϊκό της έργο επαινείται. Αυτά είναι και τα διαπιστευτήριά της, προς τους ξένους πάτρωνες και τους ντόπιους μεγαλοαστούς.

Για το λαό δε χρειάζεται μεγάλος κόπος ή διαπιστευτήρια μυστήρια. Του φτάνει να ξέρει πως στις δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει περισσότερες ψήφους και από τις εκλογές το 2019! Και αφού ξέρει, να συμμορφωθεί ανάλογα. Να ξαναψηφίσει τη ΝΔ. Αυτό θα πει δημοσκόπηση μετά από πανδημία, σεισμούς, πυρκαγιές, ξανά σεισμούς, ακρίβεια και πλημμύρες, που δεν οφείλονται στις πυρκαγιές κατά τον Πέτσα, αφού οι ζημιές έγιναν «χαμηλά» και όχι στο βουνό. Βρε γίδι, από δημιουργίας της γης, το νερό πάει στον κατήφορο. Μη διαψεύδουμε και το Νεύτωνα τώρα… Όσο για τους δημοσκόπους, αυτοί μανούλα μου, όταν θέλουν να κάνουν «μετρήσεις», παίρνουν τηλέφωνο τα βαφτιστήρια του Μητσοτακέικου. Ε! άμα βρουν και κανένα δυσαρεστημένο που δεν διορίστηκε στην αστυνομία των Πανεπιστημίων, το χρεώνουνε στο …ΚΙΝΑΛ.

Τάνια