Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
Ονομάζομαι Μιλτιάδης Κυανός, και σας έχω γράψει ξανά στο παρελθόν. Ελπίζω η ημετέρα επιστολή να σας βρίσκει υγιή και δυνατό, εσάς και την υπέρκομψη σύζυγόν σας, και όλη την οικογένειά σας μέχρι του μακρινοτέρου ανηψιού. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για πολλούς λόγους και δεν γνωρίζω από πού να πρωτοξεκινήσω. Πολλές οι επιτυχίες της κυβερνήσεώς μας! Ενδεικτικά, σήμερα είχαμε μόνο 9 νεκρούς από την πανδημία, και αυτό είναι αιτία πανηγυρισμών. Μονοψήφιο αριθμό θυμάτων έχουμε να δούμε στην Ελλάδα, από τις 2 Αυγουστου του 2021! Είναι προφανές ότι η υγειονομική σας πολιτική αποδίδει! Αδίκως σας κατηγορούν οι αναρχοκομμουνισταί.

Επίσης, μικρό πράγμα είναι να ομιλεί τις εις το Κογκρέσον; Πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός ομιλεί και προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων, και προς την Γερουσίαν! Το κατορθώσατε κι αυτό, προ ολίγων ημερών! Σε αυτά τα ιστορικά ραντεβού δεν ημπορεί κανείς να πηγαίνει με άδεια χέρια, και πολύ ορθώς παραγγείλατε από μόνος σας μία μοίρα F35, και ταυτόχρονα προσφέρατε αορίστου χρόνου σύμβαση για τις αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας. Είστε ένας πραγματικός τζέντελμαν, ένα είδος που σπανίζει, για να μην πω εξαφανίζεται, στις ημέρες μας. Είμαστε πραγματικά τυχεροί που μας εκπροσωπείτε. Το γνωρίζουμε εμείς, τα παιδιά μας, τα αγέννητα εγγόνια μας και τα δισέγγονά μας, τα οποία θα πρέπει να σας είναι υπόχρεα, για την ασφάλεια που τους παρέχετε.

Σε ό,τι αφορά το κόστος των F35, και πάλι είστε άξιος πολλών επαίνων, διότι διευκρινίσατε από την πρώτη στιγμή ότι το ποσό των 3,5 δισ., είναι σε δολάρια. Σας θυμίζω ότι όταν ο κύριος Τσίπρας, τον Οκτώβριο του 2017, είχε πάει στην Αμερική και είχε παραγγείλει κι εκείνος αναβάθμιση των F16, χρέωσε τη χώρα μας με 2,4 δισεκατομμύρια, χωρίς η κυβέρνησή του να μπορεί να πει με βεβαιότητα αν το ποσό είναι σε δολάρια ή σε ευρώ. Άλλα έλεγε ο Τσίπρας, άλλα ο Καμμένος, και άλλα ο Διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι, πραγματικά, κατάντια και ανοργανωσιά. Εσείς, τα βάλατε όλα σε μια τάξη.

Κυρίως όμως θα ήθελα να μου επιτρέψετε να σας συγχαρώ δια την υποδειγματικήν εξωτερική πολιτική σας εις το θέμα της Ουκρανίας. Δεν υπερβάλλω λέγοντας ότι οι ενέργειές σας θα διδάσκονται σε σχολές διπλωματίας εις τον επόμενον αιώνα.
Ήτο κυριολεκτικώς κίνηση ΜΑΤ, η απόφαση να δώσουμε στους Ουκρανούς αδελφούς ό,τι σαβούρα έχουμε, και θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε στην πραγματικότητα καλή σχέση και με τους Ρώσους. Και οι Ουκρανοί είναι χαρούμενοι που οπλίζονται, και οι Ρώσοι είναι χαρούμενοι διότι οι αντίπαλοί τους είναι εξοπλισμένοι με ευρήματα της αρχαιολογίας.
Εξαίρετος η ιδέα να ονομάσουμε τον οπλισμό που στείλαμε «αμυντικό», καθότι δίδεται σε αμυνόμενη χώρα. Υπό την οπτικήν αυτή, θα μπορούσαμε να δίδαμε και πυρηνικά, αν είχαμε, και αν μας επέτρεπαν οι εταίροι μας να δώσουμε. Η χώρα μας, εν γένει, διδάσκει τον Ανθρωπισμό ανά τους αιώνας.

Το σημαντικό είναι ότι ξεμπερδεύουμε με τον εξοπλισμό που προέρχεται από το ανατολικό μπλοκ: ρωσικά καλάσνικοφ, τεθωρακισμένα BMP-1 σοβιετικής κατασκευής, με προμήθεια ανατολικογερμανικής προελεύσεως, ρουκετοβόλα RM-70 επίσης από την Ανατολική Γερμανία, ρουκέτες G2000 σερβικής κατασκευής, κλπ. Δεν δύναμαι να γνωρίζω αν, κατά το κοινώς λεγόμενον, επρόκειται δια μπακατέλες, αλλά το βέβαιον είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να βρούμε εύκολα, στη συγκυρία τουλάχιστον, ανταλλακτικά από τους Ρώσους και τους άλλους ανατολικούς. Από την άποψη αυτή, μολονότι βασανιστήκαμε πολύ για να τους αποκτήσουμε, θα μπορούσαμε να στείλουμε ενίσχυση στους Ουκρανούς και τους S 300.

Ανησυχώ μόνο δια το εξής: αν το καλοκαίρι που μας πέρασε, παραδεχθήκαμε ότι από τα 73 εναέρια μέσα που διαθέταμε, τελικά μπορούσαν να πετάνε μόνο τα 20, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη καταστροφή της χώρας από πυρκαγιές εδώ και 13 έτη, μήπως υπάρχει ανάλογος κίνδυνος, να βρεθούμε μπροστά σε πολεμικόν κίνδυνον με ανεπαρκή οπλισμόν; και τότε τι θα γίνει; θα μας στείλουν πίσω οι Ουκρανοί τα ρωσικά όπλα; Είμαι όμως βέβαιος ότι όλα αυτά τα έχετε υπόψιν σας, και μας οδηγείτε με ασφάλεια και επιτυχία να περάσουμε ανάμεσα από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, όπως ακριβώς τα κατάφερε και ο μυθικός πολυμήχανος Οδυσσέας.

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
Μακάρι ο Μεγαλοδύναμος να μας Δίνη μάτια, να βλέπουμε πόσα καλά έχετε κάνει για τον τόπο, και να τα αναγνωριζουμε.

με απεριόριστη εκτίμηση,
Μιλτιάδης Κυανός,
γνήσιο τέκνο της γαλάζιας παρατάξεως
01-06-22