«Πρώην πεζοναύτης μετέφερε με αεροσκάφος 173 σκύλους και γάτες από το Αφγανιστάν»
Μαζί με το προσωπικό των δυτικών ιμπεριαλιστών, 173 σκύλοι και γάτες «διασώθηκαν» από την κόλαση του Αφγανιστάν, διαφεύγοντας οριακά στις 30 Αυγούστου, δια του αεροδρομίου της Καμπούλ.
Ο φιλόζωος Βρετανός πεζοναύτης Πολ «Πεν» Φάρτινγκ, κατόρθωσε μέσω δωρεών να μισθώσει ιδιωτικό αεροπλάνο, και αξιώθηκε τελικά να μεταφέρει περίπου δύο εκατοντάδες γατόσκυλα προερχόμενα από καταφύγιο ζώων το οποίο διατηρούσε ο ίδιος στην Καμπούλ. Τα ζωντανά, προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στο Λονδίνο, όπου και έχουν τεθεί σε υγειονομική καραντίνα.
Σύμφωνα με το Euronews, το «πράσινο φως» για την ριψοκίνδυνη φιλοζωική επιχείρηση (τέτοιου είδους, ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά της παγκόσμιας ιστορίας) δόθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, αλλά και τον υπουργό Άμυνας, Μπεν Ουάλας. «Όσο έχουν τέσσερα πόδια, δεν υπάρχει πρόβλημα», μοιάζει να είναι το μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας της Βρετανίας, με τη χώρα δικαιωματικά να μπαίνει στα Βιβλία Γκίνες, διότι είναι η πρώτη που δέχεται τετράποδους πρόσφυγες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μέχρι πρότινος εργαζόμενοι στο καταφύγιο ζώων, έμειναν, στο σύνολό τους, πίσω, για αδιευκρίνιστους λόγους: είτε επειδή το επιθυμούσαν, είτε επειδή είχαν ο καθένας 2 πόδια λιγότερα από το απαιτούμενο.

Ο εμβολιασμός, υποχρεωτικός. Οι μεταγγίσεις, όχι.

Ως γνωστόν, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν δέχονται τη μετάγγιση αίματος, για λόγους, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, «θρησκευτικούς, και όχι ιατρικούς» (;) καθότι τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη «δίνεται ξεκάθαρα η εντολή αποχής από αίμα», και μάλιστα όχι μία, αλλά πολλές φορές (Γένεση 9:4, Λευιτικό 17:10, Δευτερονόμιο 12:23, Πράξεις 15: 28, 29). Μοναδικός Δότης Ζωής, για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, είναι ο Θεός. Φυσικά, αν κανείς αρνείται τη μετάγγιση αίματος, πρακτικώς αρνείται και όλα τα συνεπακόλουθα, μεταξύ των οποίων οι μεταμοσχεύσεις (αν και οι Ιεχωβάδες έχουν μια τελείως αντίθετη άποψη και για την ανάγκη μεταγγίσεων κατά τη διάρκεια μεταμοσχεύσεων -δηλαδή, κρίνουν καταχρηστική τη μετάγγιση αίματος).

8,7 εκατομμύρια Μάρτυρες του Ιεχωβά σε όλον τον πλανήτη, δεν είναι και μικρός αριθμός, ενώ στη χώρα μας, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο των Μαρτύρων, υπάρχουν 28.152 κήρυκες που διδάσκουν την Αγία Γραφή, και 355 εκκλησίες σε όλη την επικράτεια. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, η αναλογία Μαρτύρων του Ιεχωβά σε σχέση με τον πληθυσμό της Ελλάδας, είναι «1 προς 382». Καθόλου άσχημα.
Εκεί όμως που μέχρι τώρα οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν είχαν την παραμικρή όχληση από την πλευρά της Πολιτείας για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν να διαθέτουν το σώμα τους, και χωρίς να επιβάλλονται σε αυτούς όλες οι βασικές αρχές της Ιατρικής, έρχεται τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και υποχρεώνει την κοινότητα των Ιεχωβάδων -μαζί με όλη την ελληνική κοινωνία- σε εμβολιασμό, στο όνομα της Επιστήμης.

28.152 άνθρωποι δεν είναι καθόλου μικρό νούμερο, και με τα τωρινά δεδομένα είναι αριθμός υπερδιπλάσιος από εκείνον των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας. Πώς θα τα καταφέρει η κυβέρνηση να κρατήσει τη δύσκολη ισορροπία σε μια ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού, όπως οι Ιεχωβάδες; Απλό: Θα θέσει την υπόθεση του (υποχρεωτικού) εμβολιασμού στη διαχείριση του κράτους, και θα αφήσει την υπόθεση των (μη) μεταγγίσεων και μεταμοσχεύσεων στη διαχείριση του Θεού.
Επιστήμη, a la carte. Η συνεργασία και οι καταμερισμοί αρμοδιοτήτων κυβέρνησης ανθρώπων – Θεού, δεν υπήρξαν ποτέ καλύτερα.

Η μάχη του σταυρού, συνεχίζεται

«Η επιστήμη ταυτίζεται εξ ορισμού με τη συνετή και συνεχή αναζήτηση της αλήθειας, η οποία φρονώ ότι είναι ο σκοπός της ζωής μας. Στην αναζήτηση αυτή η Εκκλησία είναι συνοδοιπόρος μας».
Αυτά δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος χειροθετήθηκε «Άρχων Οφφικιάλιος» από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή στο Φανάρι. Ας σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης βρήκε την ευκαιρία που αναζητούσε προκειμένου να στείλει ηχηρό μήνυμα προάσπισης της Επιστήμης, σημειώνοντας κατά λέξιν «Ειλικρινής ευχή της ημών Μετριότητος είναι καί ο τερματισμός της διαδόσεως ψευδοεπιστημονικών απόψεων περί δήθεν επικινδυνότητος των εμβολίων κατά του κορωνοϊού Covid-19, της κατασυκοφαντήσεως των ειδικών και της ανερματίστου υποβαθμίσεως της σοβαρότητος της νόσου».

Σε ανταπόδοση για τον υπέρλαμπρο τίτλο που έλαβε, ο σημαιοφόρος της Επιστήμης της Ιατρικής για τη χώρα μας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας Σ. Τσιόδρας χαρακτήρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη «σύμβολο της καθολικής ενότητας και της ομόνοιας». Η ημέρα συνεχίστηκε με ανταλλαγή αβροτήτων.

Μολονότι ο τίτλος του Οφφικιάλιου Άρχοντα είναι πολύ σπάνιος και βαρύτιμος, ο Τσιόδρας θα χρειαστεί πολλούς ακόμη επαίνους και βραβεία για να μπορέσει να φτάσει τον πρώτο στα ελληνικά πράγματα, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έχει στο παλμαρέ του, μεταξύ πολλών άλλων διακρίσεων, από πολλές χώρες, τον τίτλο του «Μεγάλου Σταυροφόρου του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου» (1999), τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Πολιτικής Αξίας (Ισπανία, 1998), τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Πολικού Αστέρος (Σουηδία, 1999), τον Μεγαλόσταυρο «Ήλιος του Περού» (Περού, 2003), και πάρα πολλά ακόμη.