Με την αρχή του νέου χρόνου οι διεθνείς συνθήκες χαρακτηρίζονται από αστάθεια κι επικινδυνότητα. Οι πόλεμοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή. Χώρες καταστρέφονται, λαοί αιματοκυλούνται και τα κύματα της προσφυγιάς δυναμώνουν. Τις μέρες αυτές, που βάφονται με άφθονο αίμα, οι λαοί μετρούν τους νεκρούς τους. Και η καταμέτρηση αφήνει πίσω χιλιάδες χαμένες ανθρώπινες ζωές.

Τις μέρες αυτές το γεράκι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, άρχισε τα «σουλάτσα» στην περιοχή. Αφού συναντήθηκε με μια σειρά υποτελών, σε Τουρκία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ, συνέχισε τις «συνομιλίες» του με τον Νετανιάχου. Ένιωσε «την ανάγκη να μοιραστεί» με τον Ισραηλινό πρόεδρο όσα συζητήθηκαν. Για πολλοστή φορά -χάνει κανείς το μέτρημα- εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ και το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα». Υποκριτικά τόνισε την ανάγκη «να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στους αμάχους» και να τους προσφέρεται ανεμπόδιστα ανθρωπιστική βοήθεια. Άλλο που δεν ήθελε το σιωνιστικό, φασιστικό κράτος εξολοθρευτής. Το αμέσως επόμενο διάστημα, εμπνευσμένο από τις συστάσεις και οδηγίες του γερακιού, πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές προξενώντας τον θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων. Απέδειξε έτσι για άλλη μία φορά πώς αντιλαμβάνονται οι ιμπεριαλιστές και το κράτος δολοφόνος τον ανθρωπισμό και τις ανάγκες των λαών.

Από τις 7 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκίνησε η δολοφονική επίθεση ενάντια στους Παλαιστίνιους, το κοντέρ των νεκρών και τραυματιών δεν έπαψε να ανεβαίνει και να κινείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Πάνω από 23 χιλιάδες οι νεκροί! Πάνω από 60 χιλιάδες οι τραυματίες. Η πλειονότητα των θυμάτων γυναίκες, έφηβοι, παιδιά! Κι αν κανείς θεωρήσει πως εκεί εξαντλούνται τα δεινά του παλαιστινιακού λαού, γελιέται.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας- Π.Ο.Υ, το διάστημα αυτό το Ισραήλ -προφανώς κινούμενο από ανθρωπιστικά κίνητρα- έχει πραγματοποιήσει πάνω από 600 επιθέσεις σε νοσοκομεία και ιατρικές υποδομές στη Γάζα. Και πάλι με βάση ανακοινώσεις του Π.Ο.Υ. πάνω από 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις αυτές, εντός νοσοκομείων και ιατρικών μονάδων. Οι αλλεπάλληλες ισραηλινές επιθέσεις δολοφονούν, έχοντας θέσει εκτός λειτουργίας σχεδόν όλα τα νοσοκομεία της περιοχής, εκτός από 9! Αλλά κι αυτά τα ελάχιστα που έχουν απομείνει όρθια από τη δολοφονική μανία των σιωνιστών φασιστών, όπως εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε, αδυνατούν να περιθάλψουν στοιχειωδώς τους εκατοντάδες τραυματίες που καταφθάνουν καθημερινά!

Στην αντίπερα όχθη της Μεσογείου τους λαούς περιμένει υγρός τάφος. Όπως αναφέρει η οργάνωση «Caminando fronteras» 6.618 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται το 2023 στην προσπάθειά τους να βρεθούν στην Ισπανία. 18 νεκροί ημερησίως! Η αύξηση του αριθμού των θυμάτων δραματική, καθώς ο αριθμός αυτός είναι τριπλάσιος από εκείνον του 2022 (+177%)! Ενδεικτικό της τραγικότητας της κατάστασης είναι το στοιχείο ότι 11.200 πρόσφυγες πέθαναν ή αγνοούνται από το 2018 μέχρι το 2022!
Οι λαοί με την αυγή του χρόνου μετρούν τους νεκρούς! Κι είναι το αίμα που χύνεται πολύ!