Είναι εντυπωσιακή η ειδησεογραφία των δημοσιογράφων που έχουν αποδεχτεί να «ενημερώνουν» καθ’ υπαγόρευση των αφεντικών τους, κυβερνητικών εντεταλμένων και καναλαρχών, που ελέγχουν ασφυκτικά τι θα πρέπει ν’ ακούν και να βλέπουν οι πολίτες και τι όχι. Αποκρύπτουν λοιπόν επιμελώς τι γίνεται στη χώρα μας και μας παρουσιάζουν την αθλιότητα στην οποία ζουν πολίτες άλλων χωρών.
Έτσι δεν γνωρίζουμε π.χ. πόσους άστεγους έχει η χώρα κι ας τους βλέπουμε κάθε μέρα να πυκνώνουν, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα. Τους βλέπουμε κάτω από τα κουφάρια δημόσιων κτηρίων που είναι δεκάδες και είναι ερμητικά κλειστά και ρημάζουν και πεθαίνουν μαζί με τους άστεγους που είναι στις πόρτες τους. Ειρωνεία, ότι πολλά απ’ αυτά τα κτήρια ήταν Ιδρύματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ). Κι όπως οι κυβερνώντες επιδιώκουν να οδηγήσουν στο θάνατο την κοινωνική ασφάλιση, έτσι οδηγούν στο θάνατο και τους ανασφάλιστους άστεγους, στη χώρα με τις «μεγάλες επιτυχίες» στην ανάπτυξη.

Μέρες που είναι όμως θα δούμε πάλι διάφορες φιλανθρωπικές κινήσεις, από δημοτικές αρχές, όπως ο Δήμος Αθηναίων που στις πλημμύρες και στα χιόνια ανοίγει κάποιες αίθουσες να απαγκιάσουν οι άστεγοι και τους μοιράζει ζεστή σούπα. Θα δούμε διάφορες ΜΚΟ απ’ αυτές που έχουν αναλάβει, πάντα με το αζημίωτο, από την προστασία των ζώων (η αλήθεια είναι ότι σ’ αυτό το κομμάτι πρωταγωνιστούν με τις προτροπές τους, του τύπου «υιοθετήστε ένα αδεσποτάκι», ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της δημοκρατίας), μέχρι την διανομή τροφίμων σε άστεγους. Θα δούμε λοιπόν στα κανάλια να περιφέρονται από υπόστεγο σε υπόστεγο, μοιράζοντας σακούλες στα πιο τραγικά θύματα αυτού του κτηνώδους συστήματος. Θα αποφύγουν επιμελώς να δείξουν το άδειο κτήριο κάτω από το οποίο απαγκιάζουν, είτε είναι πρώην ΙΚΑ είτε πρώην τραπεζικό κατάστημα απ’ αυτά που οι τραπεζίτες έκλεισαν, για να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους, μιας και εξασφάλισαν κάθε είδους συναλλαγή των πολιτών, ακόμα κι αν χρειάζεται να ταξιδέψουν, ιδίως στην επαρχία έως και 70 χιλιόμετρα για να βρουν τράπεζα.

Όλα αυτά τα κλειστά ρημαγμένα κτήρια θα μπορούσαν να πάρουν ζωή αν στέγαζαν όλους τους άστεγους, όμως η κυβερνητική κτηνωδία φάνηκε, όταν πετούσε μαζικά, έξω από κτήρια ακόμα και μικρά παιδιά και τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι το παρουσίαζαν ως μεγάλη επιτυχία: «επιτέλους τους πετάξαμε κι αυτούς στο δρόμο».
Η υποκρισία λοιπόν αυτές τις «άγιες μέρες», από κυβερνητικούς η δημοτικούς άρχοντες και όχι μόνο, θα πλημυρίσει στα κανάλια. Ας κρατήσουμε τα δάκρυα κι ας απαιτήσουμε με οργή: Στεγάστε και φροντίστε ΟΛΟΥΣ τους άστεγους.