Αργήσαμε, σύντροφε. Αργήσαμε πολύ.
Πρέπει να πούμε το δικό μας τραγούδι.

• Μπροστά στους εκατό σχεδόν νεκρούς -από τον κορονοϊό- τη μέρα, η κυβέρνηση βρίσκει χρήματα και ευκαιρία, για να «διασώσει» την ιδιωτική AEGEAN. 180 εκατομμύρια ευρώ του χρειάζονται του ιδιώτη επικεφαλής της και φίλου του Μητσοτακέικου, για να τη λειτουργήσει. Η AEGEAN είναι η εταιρεία που κατάπιε την κρατική Ολυμπιακή, οριστικά, το 2013. Με μια χαψιά. Για 72 εκατομμύρια ευρώ. Έκτοτε τα κέρδη της απογειώθηκαν, όπως και οι τιμές των εισιτηρίων της, λόγω μονοπωλίου. Επτά χρόνια απίθανης κερδοφορίας και σπέκουλα για την αποτελεσματικότητα του ιδιωτικού τομέα, στη διαβόητη «Ελεύθερη Αγορά». Σε αντίθεση με την «κρατικοδίαιτη» Ολυμπιακή. Μετά ήρθε ο κορονοϊός και την άνοιξη δεν πήγαν καλά οι δουλειές. Τώρα, ο «αποτελεσματικός» μεγαλο-ιδιώτης, ζητάει κρατική επιχορήγηση, για να γίνει …κρατικοδίαιτος. Τα 120 εκατομμύρια, λέει, θα τα βάλει το κράτος, χωρίς να πάρει ούτε μισή μετοχή από τη φαλιρισμένη εταιρεία. Τέτοια γαλαντομιά. Τα υπόλοιπα 60 εκατομμύρια, θα τα βάλουν οι μέτοχοι.

Ναι! Ναι! Ξέρουμε θα πάρουν δάνεια από τις Τράπεζες. Που και αυτές τις έσωσε το …κράτος. Το κράτος, δηλαδή οι τσέπες μας. Με δυο λόγια και μια αφαίρεση: μας έδωσε 72 εκατομμύρια, ζητάει 120 εκατομμύρια, είναι σαν να του δίνουμε και 48 εκατομμύρια, αποπάνω, για να εκφράσουμε την εκτίμησή μας για την αποτυχημένη και δόλια διαχείριση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

• Μπροστά στους εκατό σχεδόν νεκρούς -από τον κορονοϊό- τη μέρα, η κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία να χτυπήσει τη διαδήλωση, την απεργία, την εργασία, τους μισθούς. Βρίσκεται σε πόλεμο, όπως ισχυρίζεται, αλλά της περισσεύει χρόνος για να συντάσσει νόμους, τροπολογίες, υπουργικές αποφάσεις που δεν έχουν να κάνουν με το σήμερα, με τον κορονοϊό και την αντιμετώπισή του, αλλά με την επόμενη μέρα. Συντάσσει νόμους για να έχει πολεμοφόδια στον πραγματικό πόλεμο που θάρθει μετά. Τον πόλεμο της φτωχοποίησης.

• Μπροστά στους εκατό σχεδόν νεκρούς -από τον κορονοϊό- τη μέρα, η κυβέρνηση μάς καλεί να κάνουμε υπομονή, μέχρι τα εμβόλια. Μας έδειξε και μακέτα. Με διαφάνειες κλεμμένες από σάϊτ εταιρείας ιατρικών ψυγείων. Το εμβόλιο όπως ξέρετε της Φάιζερ συντηρείται στους -70 βαθμούς!!! Πώς θα έρχεται το εμβόλιο, πού θα πηγαίνουμε εμείς να εμβολιαστούμε και πως θα μας παίρνει δέκα μόλις λεπτά, για να εμβολιαστούμε. Το εμβόλιο που δεν υπάρχει ακόμα. Φάτε μάτια ψάρια. Το θέμα μας δεν είναι η χαρτούρα που θα χρειάζεται για να αποδείξουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε. Αλλά βρε κακομοίρηδες, εδώ στο πρώτο λοκντάουν, την άνοιξη, οι κυβερνήσεις της μαφιόζικης Δύσης έφτασαν στο σημείο να κλέβουν ο ένας από τον άλλο μάσκες, στο σωτήριο εμβόλιο θα πράξουν με αίσθημα δικαιοσύνης; και θα μοιράσουν ακριβοδίκαια;

• Μπροστά στους εκατό σχεδόν νεκρούς -από τον κορονοϊό- τη μέρα, η κυβέρνηση έβγαλε τον Άδωνι να κομπάζει πως το Βέλγιο, που είναι παρόμοιο με εμάς σε πληθυσμό, έχει περισσότερους νεκρούς τη μέρα από την Ελλάδα. Σοβαρά τώρα; Ανακουφίζει κανένα νεκρό το ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι; Και αυτό αφαιρεί τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα; Ε! Λοιπόν με 100 σχεδόν νεκρούς τη μέρα η κυβέρνηση να ΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ με σεβασμό και ντροπή για τους νεκρούς και να βγάλει το ΣΚΑΣΜΟ!

Τάνια