-« Όμορφη εικόνα με αύρα αισιοδοξίας και δύναμης…»

Ευρωεκλογές σε λίγο καιρό. Στην «παγανιά» όσοι προσπαθούν να σπείρουν σύγχυση, να καλλιεργήσουν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες στο λαό μας, αναφορικά με το νόημα των εκλογών και όσα διακυβεύονται.
Ο λόγος για την επίσκεψη-περιοδεία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοκλασάτα ονόματα του τηλεοπτικού στερεώματος, όπως του γνωστού τηλεοπτικού δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη. Ο γνωστός δημοσιογράφος έκανε λόγο για «όμορφη εικόνα» που αποπνέει «αύρα αισιοδοξίας και δύναμης», θέλοντας προφανώς να υποστηρίξει πως το κόμμα το οποίο ακολουθεί τα προσφέρει σήμερα, κι αύριο ίσως ακόμη περισσότερο απλόχερα.
Δε θα σταθούμε στο θόρυβο που ξεσηκώθηκε με την υποψηφιότητά του, όπως ανάλογο ξεσήκωσε και η υποψηφιότητα άλλης γνωστής τηλεοπτικής περσόνας, με το γαλάζιο αυτήν τη φορά ευρωψηφοδέλτιο. Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς παίζεται το αστικό πολιτικό παιχνίδι, σε κάθε επίπεδο. Ξέρουμε άριστα ότι το να τοποθετούνται στις λίστες των αστικών κομμάτων πρόσωπα γνωστά και «πιασάρικα» αποτελεί μία από τις διαχρονικές μεθόδους τους για να σαγηνεύσουν, να γοητεύσουν, να θολώσουν τα νερά και να υποκλέψουν ψήφους. Εντάσσεται η παραπάνω ταχτική στην προσπάθεια, ασίγαστη και συνεχή, εξαπάτησης των εργατολαϊκών στρωμάτων και κινείται στο επιθυμητό γι’ αυτά τα κόμματα πολιτικό πλαίσιο αναφοράς.
Ως στήλη όμως θα σταθούμε στα εξής… Όλοι οι παραπάνω που περιφέρουν τη γνώριμη, χαμογελαστή εικόνα τους στο πανελλήνιο, δεν πρέπει να κριθούν από το λαό μας ως τέτοιοι, ως άτομα γνωστά και οικεία. Πρέπει να κριθούν, να ζυγιστούν στα μυαλά και τις συνειδήσεις των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων ως εκπρόσωποι εκείνων των κομμάτων- ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ- που επί 9 πλέον χρόνια εξοντώνουν καθημερινά εκατομμύρια εργαζόμενους, οδηγώντας τους σε ανείπωτη φτώχεια, εξαθλίωση κι ανεργία. Να ζυγιστούν ως εκπρόσωποι πολιτικών φορέων που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, του λαού, αλλά αντίθετα εργάστηκαν με όλη τους τη δύναμη για να τα αφαιρέσουν ένα προς ένα, να τα καταγκρεμίσουν. Είναι άλλωστε διαχρονικοί υπερασπιστές, αυτοί και τα κόμματά τους, της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε. , την εξωραΐζουν καθημερινά, αθωώνοντας τη στα μάτια όσων τους παρακολουθούν, αθωώνοντας εντέλει τις μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλονται για τα συμφέροντα ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου.
Από αυτή την κρισάρα πρέπει να περνούν κόμματα, πολιτικές αλλά και πρόσωπα, όσο γνωστά ή δημοφιλή κι αν είναι.
-«Αντιφασιστικό μέτωπο»
Δεν είναι μόνο τα παραπάνω. Είναι και η ψευτιά και η υποκρισία των κομμάτων αυτών, και των εκπροσώπων και υποψηφίων τους, που τις μέρες αυτές φτάνουν στο ζενίθ. Στην πρόσφατη επίσκεψή τους στην ευρύτερη περιοχή, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι μέρες Σαρακοστής που είναι, δε δίστασαν να ανακηρύξουν εαυτούς σε πρωτοπορία της αντιμετώπισης του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας, στην Ε.Ε., ίσως και στον κόσμο ολόκληρο.
Ξεχνάνε βέβαια, ποιώντας τη νήσσα, ότι είναι ακριβώς αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που 4 χρόνια τώρα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να μη τελεσιδικεί η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και να πέφτει στη λήθη.
Αδιαφορούν για το γεγονός πως οι εγκληματίες χρυσαυγίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι, με πλήρη ανοχή, αγορεύουν από το βήμα της Βουλής χύνοντας μαύρο δηλητήριο, συνεχίζουν απρόσκοπτα τη δράση τους, όντας ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.
Ξέχασαν οι υποψήφιοι ευρωμανδαρίνοι πως μέχρι πριν από ελάχιστους μήνες συγκυβερνούσαν με τους ακροδεξιούς του Καμμένου και των ΑΝΕΛ, δίνοντας κι από αυτή την οδό χείρα βοηθείας στο φασισμό και την ακροδεξιά, αλλοιώνοντας το δημοκρατικό αισθητήριο του λαού μας.
Όλα τα παραπάνω επιμελώς τα ξεχνούν. Τα κρύβουν και ντύνονται άσπρη προβιά. Δεν είναι ασφαλώς ανόητοι να τη βγάλουν γιατί υπάρχει κίνδυνος να φανεί ο λύκος από κάτω.