Ιμπεριαλιστικό ορμητήριο


«Αυτά που γίνονται τώρα στην Αλεξανδρούπολη ασφαλώς και δεν έχουν κανέναν επιθετικό προσανατολισμό έναντι κανενός. Αυτά που ακούγονται είναι αστειότητες…». Τάδε έφη ο Έλληνας υπουργός άμυνας, Νίκος Δένδιας, τις προηγούμενες ημέρες από την Αλεξανδρούπολη, έχοντας στο πλευρό του τον αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.
Την ίδια στιγμή μερικές δεκάδες επιθετικά ελικόπτερα και εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα διέρχονταν από την περιοχή με κατεύθυνση τη Ρωσία, όχι για να εμπλακούν στην εκεί αντιπαράθεση, αλλά για ταξιδάκι αναψυχής!

Η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα οξύνεται, οι ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις βαθαίνουν, ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην περιοχή, και το ΝΑΤΟ εκτοξεύει συνεχείς απειλές προς τη Ρωσία.
Όλες οι παραπάνω εξελίξεις κάνουν πιο ζοφερό το σκηνικό. Είναι εντυπωσιακή, γεμάτη θράσος, η αντίδραση του υπουργού άμυνας, Ν. Δένδια, που χαρακτηρίζει την οξύτατη αυτή κατάσταση «αστειότητες», σε μία στιγμή που η χώρα εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και μετατρέπεται σε ένα τεράστιο ιμπεριαλιστικό ορμητήριο! Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη χώρα και τον λαό απειλώντας με τραγικές εξελίξεις, είναι ανάγκη να δυναμώσει τώρα το αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα του λαού μας.

ΟΑΣΘ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και συνταξιούχους της πόλης της Θεσσαλονίκης απευθύνουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αστικές συγκοινωνίες της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό, όπως οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, ότι παρά τον πακτωλό χρημάτων που δίνεται απλόχερα στα ΚΤΕΛ της περιοχής και σε ιδιώτες ενοικίασης λεωφορείων -άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ- η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά παραμένει τραγική. Η επιχειρούμενη εδώ και δυόμισι χρόνια ιδιωτικοποίηση της εταιρείας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πέρα από τα κέρδη που προσφέρει αφειδώς σε όσους «εμπλέκονται» στη συγκοινωνία της, δεν έχει προσφέρει τίποτα θετικό στα ευρύτατα εργατικά και λαϊκά στρώματα της πόλης. Λεωφορεία ασφυκτικά γεμάτα, χώροι υπερμετάδοσης του κορονοϊού, εκατοντάδες κρούσματα ανάμεσα στους εργαζόμενους, νεκροί, και όλα αυτά αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ασφαλώς δεν παύει να δημιουργεί, για λόγους προπαγάνδας, μία εικονική πραγματικότητα. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι διαφορετική και οι συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης δεν γίνεται να κρυφτούν.