-Να μη μας ζήσουν
Στις γεννήσεις βγαίνουν αβίαστες ευχές από τα χείλη. Τα πρόσωπα χαμογελάνε στη νέα ζωή, βουρκώνουνε με δάκρυα χαράς τα μάτια. Στις γεννήσεις.
Δεν ισχύει το ίδιο και στην πολιτική, την αστική πολιτική, ιδίως των ημερών μας. Κοιλοπονάει διαρκώς, όμως τα δάκρυά της δε μοιάζουνε με τα δάκρυα και τους πόνους της Παναγιάς -σχώρα μας Βάρναλη. Θυμίζουν περισσότερο το άλλο, το γνωστό· κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε …ποντίκι! Μόνο που στην περίπτωσή μας ούτε ποντίκι, μα φίδι. Απ’ αυτά τα εκκολαπτόμενα, των ημερών. Γκριζόμαυρα, φαιά. Τα βλέπεις, ακούς το συριγμό τους κι ανατριχιάζει το είναι σου. Ζέχνουν μπόχα, ρατσισμό, μισαλλοδοξία, φασισμό. Τερατογενέσεις. Διαδοχικές, η μία πίσω από την άλλη σε περιβάλλον άρρωστο.
Αίφνης, εδώ και λίγο καιρό, να’ σου μία ακόμη. Και το όνομα αυτής…Ένωση Πολιτών….κάπου στην πατρίδα μας. Δημοσίευσαν μάλιστα και διακήρυξη, βρομερή, σάπια, εμετική. Βιάστηκαν άρχοντες τοπικοί και μεγαλοσχήμονες να φωτογραφηθούν και να χαιρετίσουν έτσι το γεγονός της γέννας. Ρασοφόρος, οποία έκπληξη, έδωσε τις ευλογίες του. Δήμαρχος δέχτηκε την επίσκεψή τους και συναγελάστηκε μαζί τους. Χωρίς αιδώ, χωρίς σκέψη…
Και τώρα; Τώρα το βρέφος-φίδι ζητάει να τραφεί. Να βυζάξει τα μυαλά του κοσμάκη, τις συνειδήσεις. Αυτό είναι το γάλα του. Να και το δόλωμα. Μέσα στο χάος που προξενεί ο ιμπεριαλισμός , ο καπιταλισμός και οι δικοί του άνθρωποι, με τους πολέμους, τα εκατομμύρια θύματα, τους αμέτρητους πρόσφυγες και μετανάστες, εκεί πιστεύει πως θα βρει τροφή. Γέμισαν, ηλεκτρονικές , αφίσες για εκδήλωση. Γρίβας ο ομιλητής και το όνομα μας φέρνει μνήμες στο μυαλό. Καθηγητής Γεωπολιτικής, πάει να πει τα ξέρει τα πράγματα καλά κι αντίρρηση καμία. Θέμα της εκδήλωσης, «Μαζική Παράνομη Μετανάστευση. Ο Μεγάλος Κίνδυνος του Ελληνισμού»! Θου, Κύριε φυλακή τω στόματί μου που θα έλεγαν οι θεοσεβείς κι οι θεομπαίχτες. Όμως δεν πρόκειται να το πουν, γιατί αυτοί πρώτοι έδωσαν την ευλογία τους .
Ούτε κι εμείς θα το πούμε. Το αντίθετο της ευχής τους αρμόζει. Να μη μας ζήσει το τέρας! Καθώς δεν πιστεύουμε όμως ούτε στις κατάρες, δε θα μείνουμε σ’ αυτές. Δεν αρκούν παρά για εκτόνωση. Εμείς θα καταγγείλουμε , θα αγωνιστούμε, θα μιλήσουμε με τον κόσμο. Να μη ζήσει!