Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φλεβάρη η εκδήλωση στο “Σήμα” με θέμα «Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής και η υπόθαλψη του φασισμού».
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ενδεικτική του ενδιαφέροντος για το θέμα, καθώς για μια ακόμη φορά το “Σήμα” γέμισε ασφυκτικά. Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ την εκδήλωση άνοιξε η Αγγελική Φατούρου.
Με δεδομένη την προκλητική εισήγηση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Α. Οικονόμου, η οποία προτείνει την ενοχή μόνο του δολοφόνου Γ. Ρουπακιά και την απαλλαγή των άλλων 17 κατηγορουμένων μελών της τοπικής οργάνωσης Χ.Α. Νίκαιας από την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα, η δίκη της Χρυσής Αυγής αξιοποιείται από το κράτος σαν εργαλείο με το οποίο επιχειρείται να «ξεπλυθεί» η φασιστική οργάνωση και η εγκληματική της δράση. Μάλιστα η Εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων από κάθε κατηγορία σχετική με εγκληματική οργάνωση, θεωρώντας ότι τέτοια δεν υπάρχει, ενώ ονομάζει τις δολοφονίες, όπως αυτή του Παύλου Φύσσα και τις δολοφονικές επιθέσεις, μεμονωμένες και ασύνδετες. Την πολύ κατατοπιστική και ολοκληρωμένη εισήγηση του Κώστα Παπαδάκη ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων οι οποίες απαντήθηκαν με πληρότητα από τον εισηγητή.