Αργήσαμε, σύντροφε. Αργήσαμε πολύ.
Πρέπει να πούμε το δικό μας τραγούδι.

Αλήθεια; Υπήρξαν μέρες που έγιναν: α) 30.000 έλεγχοι για επιβολή προστίμων για κορονοϊό και β) μόνο 5.000 τεστ για κορονοϊό; Αν ζείτε στη χώρα, ονόματα δε λέμε, που έχει υπουργό ΠΡΟΠΟ τον Χρυσοχοΐδη, τότε είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Μας το εξήγησε με περηφάνια. «Η Ελληνική Αστυνομία είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας». Και πώς να μην είναι έτσι. Όταν η κυβέρνηση της χώρας, ονόματα δε λέμε, δε θέλει να φτιάξει το ΕΣΥ, αυτό που θέλει και φτιάχνει είναι Αστυνομία. Και όχι μόνο Αστυνομία, αλλά Αστυνομίες.

Στο κράτος του Κούλη, για κάθε «πρόβλημα», θα δημιουργείται και μια Αστυνομία. Πώς όταν πας στον αλμπάνη γιατρό για μια παρανυχίδα που μολύνθηκε, αυτός σου διατάζει να χάσεις κιλά και να κόψεις το κάπνισμα; Έτσι και το κράτος του Κούλη. Βήχεις; Αστυνομία για να σου κόψει το βήχα. Η στήλη στα πλαίσια της πολιτικά ορθής, εποικοδομητικής κριτικής, προχωράει σε εποικοδομητικές προτάσεις, τόσο για το αντικείμενο των υφισταμένων Αστυνομιών, όσο και για τη δημιουργία νέων. Αστυνομιών.

Αστυνομία για τις διαδηλώσεις έχουμε. Παλαιόθεν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο, αριθμητικά σώμα. Αυτοί ξέρουν. Χημικά – ξύλο, χημικά – αύρα, συλλήψεις τσουβαλιαστές σε παράβαση κάθε προφύλαξης για τον κορονοϊό. Οι ίδιοι δεν φορούν μάσκα. Στους εξωτερικούς χώρους, διάβαζε στις διαδηλώσεις, για τους αστυνομικούς δεν κολλάει. Το είπε και ο γιατρός μας Χρυσοχοΐδης. Για τους διαδηλωτές, που κρατούν αποστάσεις, ακριβώς δίπλα, κολλάει. Η στήλη ωστόσο, προτείνει και τη δημιουργία Αστυνομίας Εκκλησιών. Όχι, το Σώμα, δεν θα αντιμετωπίζει το μαλλιοκούβαρο που γίνεται μέσα στις εκκλησίες, από συνωστισμό, κατανάλωση αλκοόλ από το ίδιο κουταλάκι και αλλεπάλληλους ασπασμούς χρυσοποίκιλτων εικόνων. Το σώμα αυτό, εφόσον η υπόλοιπη αστυνομία απασχολείται στην καταστολή των διαδηλώσεων, θα πηγαίνει τα περιπολικά για …αγιασμό στον παπά της ενορίας του αστυνομικού τμήματος. Για να μη λιώνουν οι ρόδες, να μη σκουριάζουν τα αμορτισέρ και να μη βραχνιάζουν οι σειρήνες.

Αστυνομία Οδών (Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων -Ο.Δ.Ο.Σ). Αυτή τη φτιάξαμε. Γιατί όμως να μη διευρυνθεί το αντικείμενό της και να μετατραπεί και σε «Πεζοδρομίων και Τσιχλών που είναι κολλημένες στα πεζοδρόμια»; Όχι, ας μην επισκευάζει τις λακκούβες και τις αναποδογυρισμένες τσιμεντόπλακες, που άμα βρεθούν στο διάβα σου, έχεις εξασφαλίσει σπασμένα άκρα. Η στήλη προτείνει να έχει αρμοδιότητα να επιβάλλει πρόστιμα στο Δήμαρχο που δεν τα επισκευάζει, αλλά παίζει με τις μπογιές και τα χρώματα. Και όχι του επιπέδου των 300ευρώ.

Αστυνομία, νέα, μονοθεματική, για την ανεύρεση του φυγόδικου, ιδεολόγου του φασισμού Χρήστου Παππά και του μάγκα εκ των ασφαλών Βρυξελλών, φυγόδικου Λαγού, που ακόμη διαφεύγουν της σύλληψης. Με τόσα θέματα που απασχολούν την υπάρχουσα Αστυνομία, η ταλαίπωρη δεν προκάνει να ψάχνει σε μια τόσο μικρή χώρα. Σκέψου να ήμασταν και στην Ινδία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για την αύξηση του προστίμου για την «άσκοπη μετακίνηση» εν μέσω κορονοϊού στα 500 ευρώ. Άστραψε και βρόντησε ο Τσίπρας, για το άδικο. Πώς ένας υποχρεωτικά άνεργος, με 534 ευρώ επίδομα, θα υποχρεούται να πληρώνει 500 ευρώ πρόστιμο; Πώς θα ζήσει με 34 ευρώ υπόλοιπο το μήνα; Δίκιο βουνό. Ας θυμηθούμε: στις 6 Νοέμβρη του 2020, ο Χαρδαλιάς αύξησε το πρόστιμο από 150 ευρώ στα 300 ευρώ. Ερχόταν βέβαια ο γιορτασμός του Πολυτεχνείου τότε και η κυβέρνηση έπαιρνε τα «μέτρα» της. Όχι για να προστατεύσει τον πληθυσμό από τον κορονοϊό, αλλά για να απαγορεύσει και με την οικονομική απειλή τις διαδηλώσεις. Η αριθμητική δεν ίσχυε τότε για τον «σοβαρό» ΣΥΡΙΖΑ; Όχι μόνο τα 300 ευρώ, αλλά και τα 150 ευρώ ήταν εξοντωτικά πρόστιμα. Για το φοιτητή, το συνταξιούχο της ονομαζόμενης «εθνικής σύνταξης» των 330 ευρώ, αλλά και για τον επιδοματιούχο των 534 ευρώ.
Αστυνομικούς και περιπολικά προσλαμβάνουμε. Γιατρούς όχι.

Τάνια