Ούτε τρεις μήνες δεν έχουν μείνει μέχρι τις ευρωεκλογές και έντονη ανησυχία επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ σχετικά με τη σταθερότητα της διακυβέρνησής της και τα επικείμενα εκλογικά αποτελέσματα. Η πλασματική εικόνα της παντοδυναμίας της εμφανίζει σοβαρές ρωγμές, μόλις εννέα μήνες μετά τον εκλογικό της «θρίαμβο». Το αλαζονικό της αφήγημα για απρόσκοπτη επιβολή των αντιδραστικών της μεταρρυθμίσεων δέχεται πλήγματα, αντιμετωπίζει τη λαϊκή αμφισβήτηση και αντίθεση. Και οι τελευταίες ανοχές και αντοχές της κοινωνίας εξατμίζονται.

Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Όλες οι εξελίξεις κραυγάζουν πως στη «Νέα Ελλάδα» του Κυρ. Μητσοτάκη ο λαός δεν έχει μερίδιο. Δεν έχει δουλειά, παιδεία, υγεία, σπιτικό, ασφάλεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία. Δεν έχει παρόν, μέλλον. Οι αγρότες και οι φοιτητές το βροντοφώναξαν. Οι αγώνες τους υπονομεύτηκαν από τους ψεύτικους φίλους τους και δεν είχαν τα αποτελέσματα που μπορούσαν να έχουν, αλλά η φωνή τους, οι διεκδικήσεις τους ηχούν ακόμη και παραμένουν ενεργές, λίπασμα για τους επόμενους αγώνες.

Σε μια χώρα όπου μια σκληρή ταξική πολιτική είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την ανθρωπιστική κρίση να απλώνεται και την ακραία φτωχοποίηση να φουντώνει, συνεχείς -όλο και πιο σκληρές και χυδαίες- προκλήσεις σημειώνονται σε βάρος της κοινωνίας. Η δυσοσμία από τη σήψη του συστήματος εξουσίας πλακώνει καταθλιπτικά τη χώρα. Με την «τυφλή» Δικαιοσύνη να «λειτουργεί» σκανδαλωδώς, ενεργώντας ακαριαία όσον αφορά την επιβολή αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων και αδρανώντας ή συγκαλύπτοντας με τον πλέον προκλητικό τρόπο πρόσωπα εξουσίας και παρατρεχάμενους.

Αυτή είναι η «Νέα Ελλάδα» του Κυρ. Μητσοτάκη

Το έγκλημα των Τεμπών και η «υπόθεση» του Κολωνού είναι τα δυο μεγάλα ζητήματα-σκάνδαλα υποκρισίας και συγκάλυψης που κυριαρχούν στην επικαιρότητα και προκαλούν τη λαϊκή κατακραυγή για το ακαταδίωκτο των ενόχων. Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών συγκλονίζουν με τον αγώνα τους εναντίον της εξωφρενικής συγκάλυψης. Απαιτούν να δικαιωθούν οι νεκροί τους, να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του εγκλήματος. Οργή απλώνεται και για το «ξέπλυμα» των παιδοβιαστών και της μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από την αρμόδια εισαγγελέα, με την εξοργιστική χρήση του όρου «διευκολυντής»(!!), εκ μέρους της, για το μαστροπό, να προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό. Υπενθύμιση πως ο Δ. Λιγνάδης κυκλοφορεί ελεύθερος, αποφυλακισμένος μέχρι την έφεση!

Αν πάμε λίγο πίσω, η «έρευνα» για τον εκτεταμένο ηλεκτρονικό χαφιεδισμό, για τις χιλιάδες παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών «υπόπτων» πολιτών, οι λεγόμενες υποκλοπές, έχει κυριολεκτικά βαλτώσει… Και τώρα, με τη μαζική διαρροή από το υπουργείο Εσωτερικών και την παραβίαση προσωπικών δεδομένων εκλογέων από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναζητούνται ευθύνες οπουδήποτε αλλού εκτός από το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο…

Κοντά σε όλα αυτά, ένα αηδιαστικό, προκλητικότατο σόου στήθηκε από τον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη για τα «εγκαίνια» των πρώτων επί πληρωμή(!) χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία!! Επιχειρούν να κάνουν το αδιανόητο κανονικότητα! Αφού απαξίωσαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με κάθε δυνατό τρόπο, το παραδίδουν ολοκληρωτικά στην ιδιωτική εκμετάλλευση! Και κορδώνονται, οι άθλιοι, και δίνουν παράσταση πάνω στο πτώμα των δημόσιων νοσοκομείων. Την ίδια στιγμή, ο απελπισμένος καρκινοπαθής από την Κρήτη δίνει τέλος στη ζωή του γιατί δεν του χορηγούσαν το απαραίτητο για τη θεραπεία του φάρμακο…

Αυτή είναι η «Νέα Ελλάδα» του Κυρ. Μητσοτάκη. Η θέση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας γίνεται όλο και πιο ευάλωτη, η ανασφάλεια θεριεύει, οι όροι και οι συνθήκες εργασίας και ζωής έχουν γίνει απάνθρωπες, τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες βάλλονται από παντού και η «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» ποδηγετείται -απροκάλυπτα- από πολιτικά και οικονομικά κέντρα εξουσίας, χωρίς να κρατάει τα στοιχειώδη πλέον προσχήματα.

Αναμενόμενο, μετά από όλα αυτά, και τα δημοσκοπικά ποσοστά της ΝΔ να μειώνονται συνεχώς. Τα μεγέθη τους κυμαίνονται κάτω από 30% φτάνοντας ακόμη και χαμηλότερα από το 25% σε κάποιες δημοσκοπήσεις. Και, ταυτόχρονα, καταγράφεται μια εκτεταμένη λαϊκή δυσφορία για το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής. Ενδείξεις και εκδηλώσεις που υπερβαίνουν τη συνήθη «φυσιολογική» φθορά κάθε κυβέρνησης. Ενδείξεις και εκδηλώσεις που σηματοδοτούν το τέλος της εποχής όπου ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του κόμπαζαν πως τίποτε δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στην επιθετική, ακραία αντιλαϊκή πολιτική τους.

…και η άλλη πλευρά

Η άλλη πλευρά της «Νέας Ελλάδας» της κυβέρνησης ΝΔ, η εξωτερική πολιτική, εξελίσσεται επίσης με έναν τρόπο εξαιρετικά επικίνδυνο για την ειρηνική διαβίωση και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Σε μια περίοδο όπου τα σύννεφα του πολέμου, των συγκρούσεων και κάθε είδους κρίσης και αναταραχής απλώνονται σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή μας, η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκεται και εντάσσεται -με υπερβάλλοντα ζήλο- όλο και πιο βαθιά στο πολεμικό μέτωπο των ΗΠΑ και της Δύσης.

Πρόκειται για μια πολιτική που μας απομακρύνει από τους λαούς και τα κινήματα που είναι θύματα της ιμπεριαλιστικής παρέμβασης και επίθεσης και τοποθετεί τη χώρα μας στο πλευρό των επιθετιστών, πολλαπλασιάζοντας τους εχθρούς της και κάνοντάς την στόχο επίθεσης.
Τελευταία, άκρως ανησυχητική εξέλιξη είναι η -με συνοπτικές διαδικασίες- κύρωση από τη Βουλή δυο επαίσχυντων μνημονίων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ που προβλέπουν την απευθείας υπαγωγή ελλήνων στρατιωτικών στον επιχειρησιακό έλεγχο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με όρους ακραίας δουλοφροσύνης και υποταγής.

Η αμερικανική θηλιά σφίγγεται ασφυκτικά γύρω από τη χώρα και το λαό μας. Ο 5ος γύρος Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, ο οποίος σημειωτέον θεσμοθετήθηκε και ξεκίνησε το 2018 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε πρόσφατα και επικύρωσε τη διαδικασία και τους όρους εμβάθυνσης της μετατροπής της Ελλάδας σε στρατιωτικοπολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ. Και όχι μόνο, όπως βεβαιώνουν οι εξελίξεις.

Έχουμε την ευθεία εμπλοκή της χώρας μας στις επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον των Χούθι, που υπερασπίζονται σθεναρά και αποφασιστικά τον παλαιστινιακό λαό, με τη συμμετοχή της στον αμερικανοβρετανικό «Φύλακα Ευημερίας» και αμέσως μετά με την ανάληψη της Διοίκησης των επιχειρήσεων και τη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή πολεμική αρμάδα «Ασπίδες». Και τώρα, ανοίγουν όλοι οι δρόμοι ώστε Έλληνες στρατιωτικοί να συμμετέχουν ενεργητικά στον ξέφρενο επιθετισμό των ΗΠΑ στα πολεμικά τους μέτωπα όταν, όπως και όπου αυτές αποφασίζουν!

Είναι η εφαρμογή της πολιτικής ακραίας υποταγής στους ολέθριους αμερικανικούς σχεδιασμούς, που συμπυκνώθηκε στη φράση «Στεκόμαστε μαζί με τις ΗΠΑ όποτε και όπου χρειαστεί», κατά την περιβόητη ομιλία του «προβλέψιμου» και «δεδομένου» Κυρ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Όλη αυτή η δουλοφροσύνη, που πλασάρεται ως «ισχυρή συμμαχία» και «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της Ελλάδας, στην πραγματικότητα είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη πολιτική που όχι μόνο δεν δημιουργεί συνθήκες «σταθερότητας» και «ασφάλειας», όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά στρέφεται εναντίον της χώρας και των συμφερόντων του ελληνικού λαού και ενισχύει τους κινδύνους και τους παράγοντες που οδηγούν σε περιπέτειες, ακόμα και καταστροφή και πόλεμο. Πρόκειται για μια πολιτική που είναι, σαφώς, στη λάθος πλευρά της Ιστορίας.

Στα σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια που μας οδηγούν, να απαντήσουμε με αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανονατοϊκά επιθετικά σχέδια, για ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, για τη φιλία των λαών.