Ο ιδεολογικός φωστήρας της Ακροδεξιάς, Κ. Πλεύρης, προτείνει συνένωση και κοινή εκλογική κάθοδο στις διάφορες εθνικιστικές και φασιστοφρενικές ομάδες του χώρου. Ο Πλεύρης -όψιμος συνήγορος του Λαγού- ανέτρεψε στη δίκη της Χρυσής Αυγής την ως τότε κοινή υπερασπιστική γραμμή που καθόριζε ο αδελφός του “φυρερίσκου”, Π. Μιχαλόλιας. Προχώρησε μάλιστα με εξώδικα και αγωγές σε όσους θεωρεί αντιπάλους, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πολιτικά κόμματα (εκτός ΝΔ) και μέσα ενημέρωσης. Την παραμονή των Χριστουγέννων δήλωνε σε διαδικτυακή εκπομπή ότι η Χ.Α. έκανε πολιτική “με το “εν-δυο” και με το να χτυπάνε τους Πακιστανούς. Τους το έλεγα και με κοροϊδεύανε. Τώρα καθίστε στη φυλακή”. Δήλωσε πως “προτείνω στον κ. Γ. Καρατζαφέρη, στον κ. Κ. Βελόπουλο, στον ευρωβουλευτήν κ. Ι. Λαγό κι ακόμη στον κ. Σ. Χίον, στον κ. Γ. Μιχαλόπουλον να απευθύνουν έκκλησιν στους εκπροσώπους του χώρου, να γίνη μία συνάντησις να συσταθή μία επιτροπή συνενώσεως των πατριωτών. Ο εθνικιστικός-πατριωτικός κόσμος έχει πολιτική εκπροσώπησι στην βουλή και στην Ευρωβουλή, έχει δυο καθημερινάς εφημερίδας και μία εβδομαδιαίαν, έχει παραρτήματα ή γραφεία εις ολόκληρον την Ελλάδα”. Η σκέψη να δημιουργηθεί ένα ακροδεξιό σχήμα -το οποίο θα υποστηρίξει αν χρειαστεί τη ΝΔ- δεν είναι καινούργια. Την έχει διατυπώσει πριν 20 χρόνια ο Γ. Καρατζαφέρης, βουλευτής τότε της ΝΔ από την ιδιωτική του τηλεόραση.

Και ο Μητσοτάκης μπορεί να μην επιθυμεί καμία ανοιχτή συνεννόηση με το όποιο σχήμα της Ακροδεξιάς, όμως το φλερτ στελεχών της ΝΔ με τον Βελόπουλο, η παρουσία στην ηγεσία της ΝΔ άλλοτε στελεχών του ΛΑΟΣ, η αναβάθμιση-υπουργοποίηση Βορίδη και το σκοτεινό παρελθόν της περιόδου Μπαλτάκου, είναι επόμενο να αφήνει ελπίδες στον Πλεύρη και τους οπαδούς του ότι θα ξαναβρούν ρόλο πέριξ της “δεξιάς πολυκατοικίας”, ιδίως αν καταφέρουν να εξασφαλίσουν τη συνεργασία ανθρώπων όπως ο Καρατζαφέρης, ο Βελόπουλος και ο Κρανιδιώτης, στόχος μάλλον υπερβολικά φιλόδοξος.

Στο μεταξύ… άφαντος παραμένει ακόμα ο ναζιστής Παππάς που άφησε ξεκρέμαστους τους έως τότε συναγωνιστές του, γελοιοποιώντας την εισαγγελέα και τους συνηγόρους της Χ.Α. που επέμεναν ότι οι καταδικασμένοι δεν είναι ύποπτοι φυγής. Η Αστυνομία του Χρυσοχοΐδη είναι πολύ απασχολημένη σε “έργα προστασίας του πολίτη”, την τρομοκράτηση πολιτών και τις αναίτιες συλλήψεις, με το κόψιμο τρακοσαριών στους παραβάτες της κυκλοφορίας και την πρόσφατη εισβολή-καταστροφή στη Φοιτητική Εστία στου Ζωγράφου. Ο δε ευρωβουλευτής Λαγός απολαμβάνει την ασυλία των Βρυξελλών! Έγινε γνωστό ότι η άρση ασυλίας του θα βαλτώσει για πολύ, για γραφειοκρατικούς λόγους αλλά και εξαιτίας των “προτεραιοτήτων” του Ισπανού προέδρου της αρμόδιας επιτροπής, που προτάσσει τις άρσεις ασυλίας των αυτονομιστών συμπατριωτών του ενόψει των επικείμενων καταλανικών εκλογών!