Πομπώδη τελετή άφιξης των 6 γαλλικών αεροπλάνων οργάνωσε η κυβέρνηση με χαμηλές πτήσεις πάνω από την Ακρόπολη και αγιαστούρες στις μηχανές και στα βλήματα των πολεμικών μηχανών. Σοβινιστική κυβερνητική φιέστα για να συγκαλύψει τη δουλοπρέπεια της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης απέναντι στους Γάλλους.
H προκλητική αυτή επίδειξη εν μέσω αλματώδους ακρίβειας και καθημερινής εκατόμβης από την έλλειψη νοσοκομείων και ΜΕΘ, προσθέτει νέα υπέρογκα βάρη στον χειμαζόμενο λαό που αδυνατεί μέσα στο καταχείμωνο να πληρώσει ακόμα και τον λογαριασμό του ρεύματος.

Για «πολαπλασιαστή ισχύος που αναβαθμίζει τη υπεροχή της χώρας σε …γεωπολιτικό επίπεδο» μιλά ο Μητσοτάκης προσπαθώντας να σπείρει το εθνικιστικό δηλητήριο στο λαό την ώρα που η χώρα είναι διάτρητη από τις καθημερινές τουρκικές παραβιάσεις και απειλείται με νέες προκλήσεις από τα τουρκικά γεωτρύπανα. Ωστόσο η «υπεροχή» της χώρας δεν κρίνεται στο Σαχέλ ή στην Ουκρανία. Κρίνεται στις υποχωρήσεις στις ιμπεριαλιστικές πιέσεις για παραχωρήσεις στα χωρικά ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας, στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, σε βάρος της ειρήνης στην περιοχή. Πιέσεις που αποδέχεται και εφαρμόζει η ντόπια μεγαλοαστική τάξη.