Από κάθε άποψη απαράδεκτη ήταν η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεπλένει και αθωώνει τη ναζιστική συμμορία και ακόμα υπερθεματίζει μερικές φορές με αναπόδεικτους και ανυπόστατους ισχυρισμούς, που δεν τόλμησε να προβάλει ούτε η ίδια η υπεράσπιση της Χ.Α.
Η εισαγγελέας της δίκης, Αδαμαντία Οικονόμου, ενώ επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της πολυετούς ακροαματικής διαδικασίας “εξετάστηκαν ενδελεχώς μάρτυρες, έγγραφα, πειστήρια και ευρήματα”, δεν έλαβε υπ’ όψη της τα συντριπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή των συνεργών του Ρουπακιά και κυρίως της ηγεσίας της ναζιστικής συμμορίας και συμπέρανε ότι “δεν είχε λάβει τηλεφωνική κλήση από την κομματική ιεραρχία”, ενώ υπάρχει καταγεγραμμένη κλήση, αμέσως μόλις ο πυρηνάρχης, Γ. Πατέλης, έχει πληροφορηθεί την παρουσία του Παύλου στην καφετέρια “Κοράλλι” και έχει στείλει μήνυμα με το οποίο συγκροτήθηκε το τάγμα εφόδου. Παρουσίασε τους χρυσαυγίτες να έδρασαν ανοργάνωτοι ενώ οι φίλοι του Φύσσα περιέγραψαν ότι “τριάντα άτομα παραταγμένοι σαν λόχος χτυπούσαν τα πόδια τους ρυθμικά και φώναζαν ότι θα μας σφάξουν” και ότι “είχαν ενιαίες κινήσεις και ομοιόμορφο ντύσιμο, ήταν ολιγόλεπτη επίθεση με γρήγορο χτύπημα και αποχώρηση”. Δεν αναφέρθηκε στην επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας από την ηγεσία, παρά τις εντολές από τα κεντρικά γραφεία της Μεσογείων στον Δεβελέκο να κάνει ότι δεν ξέρει τον Ρουπακιά αν κληθεί στη ΓΑΔΑ και παρόλο που δεν διαγράφηκαν από την οργάνωση οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία. Η εισαγγελέας “δεν πείσθηκε” από τα στοιχεία ότι υπήρξε εντολή για τη δολοφονία του Φύσσα, “ξεχνώντας” ότι το αδίκημα που βαρύνει την ηγεσία της Χ.Α. δεν είναι αυτό της ηθικής αυτουργίας, αλλά της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, που προϋποθέτει ιεραρχική δομή και εγκληματική δράση.
Όπως είναι φυσικό, η στάση αυτή της εισαγγελέως ξεσήκωσε πλατύ και δίκαιο κύμα αγανάκτησης και οργής που εκφράστηκε με διάφορους τρόπους, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό που της αποδίδεται, ότι λειτουργεί ως “εισαγγελέας υπεράσπισης”.
Σύμφωνα με δηλώσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής “…Η άκριτη υιοθέτηση του συνόλου των αναπόδεικτων ισχυρισμών των κατηγορουμένων βουλευτών περί καταστατικού, περί δήθεν μη γνώσης της ηγεσίας για τις εγκληματικές πράξεις των μελών, η συνολική αθώωση των 17 κατηγορουμένων για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, η υιοθέτηση της άποψης ότι ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος του εκείνο το βράδυ παραβλέπει εσκεμμένα την πληθώρα των αποδεικτικών στοιχείων, μαρτυρίες, αναγνωστέα, βίντεο που αναγνώστηκαν και οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την εισαγγελέα που ρώτησε στο ακροατήριο τον φίλο του Παύλου Φύσσα γιατί έφυγε τρέχοντας από το σημείο της επίθεσης και δεν παρέμεινε να βοηθήσει τον φίλο του Παύλου Φύσσα και να αποτρέψει τη δολοφονία. Ερώτηση που δεν τόλμησαν να θέσουν ούτε καν οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής. Η συλλογιστική της εισαγγελέως της έδρας είναι ακριβώς αυτή που οδήγησε στη μακροχρόνια ασυλία της δράσης της Χ.Α. και κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα…”, “…Ήταν τόσο ακραία η πρόταση στο περιεχόμενό της, που ένα μόνο μπορεί να είναι το συμπέρασμα: κύκλοι του βαθέος κράτους –έως και παρακράτους– που τα προηγούμενα χρόνια συγκάλυπταν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, με προσβάσεις στην Εισαγγελία και σε συνεννόηση με τη ναζιστική συμμορία, επιχειρούν το ξέπλυμα της εγκληματικής οργάνωσης και την ολική επαναφορά της Χρυσής Αυγής στους δρόμους και στο πολιτικό σύστημα….”, “Η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας κ. Αδαμαντίας Οικονόμου είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης και απέναντι στο αίσθημα δικαίου του λαού μας…., αποσιώπησε αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην πολύχρονη αυτή ακροαματική διαδικασία, δηλαδή τις καταθέσεις των μαρτύρων, τα βίντεο, τα έγγραφα της δικογραφίας, ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων… Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες και δεν θεωρούμε ότι μπορεί να υιοθετήσει μια τέτοια προκλητική εισαγγελική πρόταση. Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός πρέπει να εντείνει την επαγρύπνηση και τον αγώνα του, για την απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όπως και των διάφορων φασιστικών μορφωμάτων που βγαίνουν μέσα από τα σπλάχνα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν, αλλά και την καταδίκη της για τα βαριά εγκλήματα που έχει διαπράξει.”