Είναι δεδομένο, έπειτα και από τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, ότι διαμορφώνεται μία νέα πολιτική κατάσταση στη χώρα. Η εκλογική νίκη της ΝΔ προδιαγράφει κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Με βάση τα νέα εκλογικά δεδομένα, το κόμμα της ΝΔ επιχειρεί τη δημιουργία ενός μαύρου μετώπου απευθύνοντας προσκλητήριο σε κάθε δύναμη που βρίσκεται στα δεξιά της. Κοιτώντας κανείς προς την κατεύθυνση αυτή, συναντά ακροδεξιές οργανώσεις, κόμματα και σχηματισμούς, με κάποιες από αυτές «να ανθίζουν» στο αστικό πολιτικό στερέωμα σαν μπουμπούκια. Η άνθιση αυτή οφείλεται σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που επί μία μεγάλη χρονική περίοδο έστρωσαν το έδαφος, το καλλιέργησαν, το λίπαναν, εξωραΐζοντας και προσφέροντας άλλοθι σε μία ακραία δεξιά αντιλαϊκή πολιτική. Τα αποτελέσματα των εκλογών στις 21 του Μάη καταγράφουν αύξηση σε ψήφους σειράς ακροδεξιών, θρησκόληπτων και εθνικιστικών κομμάτων και σχηματισμών. Εκτός της Ελληνικής Λύσης, του Κ. Βελόπουλου, που ξαναμπαίνει στη βουλή ενισχυμένη, ακροδεξιός σχηματισμός που μοιάζει να «έπεσε από το πουθενά» είναι και αυτός της «ΝΙΚΗΣ».

Έκπληξη χαρακτήρισαν, υποκριτικά, τα αστικά μέσα ενημέρωσης την εμφάνισή της, πάνω μάλιστα από ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΜέΡΑ25. Σχεδόν 180 χιλιάδες ψήφοι, υψηλό ποσοστό και οριακά εκτός βουλής. Στις αναφορές μάλιστα συγκεκριμένων μέσων δεν παραλείπεται η πιθανότητα εισόδου στη βουλή στις νέες εκλογές. Περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Πιερία, η Ημαθία, η Πέλλα, η Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και άλλες, της έδωσαν μεγάλα ποσοστά και χιλιάδες ψήφους. Τα αστικά μέσα ενημέρωσης δεν παρέλειψαν να τη διαφημίσουν αμέσως, όπως η ναυαρχίδα του αστικού τύπου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, που αναφέρει ελάχιστες από τις αντιδραστικές της θέσεις, σε μία ολοφάνερη προσπάθεια αγιογραφίας κόμματος και ηγετών. Ωστόσο, μία απλή ανάγνωση της κομματικής ιστοσελίδας της αποκαλύπτει το ποιον της.

«Κόμμα» δημιούργημα τηλεπερσόνας, όπως και η Ελληνική Λύση, με ιδρυτικό στέλεχος το Δ. Νατσιό, δάσκαλο και θεολόγο. Ο ιδρυτής της «ΝΙΚΗΣ» διατηρούσε επί χρόνια εκπομπή σε περιφερειακό εκκλησιαστικό κανάλι της Β. Ελλάδας, γεγονός που καταδεικνύει τις στενότατες σχέσεις με ακραίους εκκλησιαστικούς και παραεκκλησιαστικούς κύκλους. Η δημοσκοπική αλλά και εκλογική «εκτόξευση» του μέχρι πριν ένα μήνα άγνωστου πολιτικού σχηματισμού, μπορεί να εξηγηθεί και με αυτήν τη στενή σχέση, προφανώς και ενίσχυση. Εξοπλισμένο με κάθε είδους αντιδραστικό ιδεολογικό όπλο, που συναντά κανείς και σε άλλους ακροδεξιούς σχηματισμούς. Ενάντια στο «ζυγό της κομματοκρατίας», στην «ολιγαρχική κομματική συντεχνία επαγγελματιών πολιτικών». Ενάντια στη «δημογραφική πανωλεθρία», τον «εκμαυλισμό της κοινωνίας – ειδικότερα των παιδιών». Μακεδονομάχοι και αντίθετοι στο «ξεπούλημα της Μακεδονίας». Αντιεμβολιαστές και ανορθολογιστές. Με θέσεις για την αλήστου μνήμης «ελληνοχριστιανική αγωγή και εκπαίδευση». Με θέσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων, που τους θεωρεί «έποικους». Με θέσεις ομοφοβικές. Με θέσεις ενάντια στις εκτρώσεις και «ιδανικά» την «αναστήλωση της Ρωμιοσύνης», την «ανάσταση της Ελλάδος… με φιλοπατρία και Πίστη στον Χριστό»! Αν ανατρέξει όμως κάποιος, πέρα από το περιτύλιγμα, στα ενδότερα των διακηρύξεών τους τότε μπορεί να συναντήσει και θέσεις όπως η υποχρεωτική εργασία σε «περιπτώσεις μη εξυπηρέτησης των δανείων (πχ λόγω ανεργίας)» όπου ο άνεργος θα εργάζεται «στο ευρύτερο δημόσιο με ειδικό καθεστώς αυξημένων κρατήσεων, ώστε να υπάρξει μακροχρόνια εξυπηρέτηση του δανείου»! Και ο κατάλογος μακρύς. «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» και το «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ» προετοιμάζεται κατά δήλωσή του επί 4 χρόνια με τη «βοήθεια του Θεού» αλλά και των αγίων, καθώς στο ψηφοδέλτιό του στα Γιάννενα μετείχε και η ανιψιά…του άγιου Παΐσιου.

Το μετεκλογικό σκηνικό σκοτεινιάζει περισσότερο. Απομένει να δούμε αν, έπειτα από τις εκλογές στις 25 Ιούνη, και άλλα μπουμπούκια που τα ενίσχυσαν εκκλησιαστικοί και παραεκκλησιαστικοί κύκλοι, ψηφοφόροι των «κομμένων» Κασιδιάρηδων, των γραβατοφορεμένων ακροδεξιών Εμφιετζόγλου, Μπογδάνου, Λατινοπούλου και λοιπών αντιδραστικών θα συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στο αντιδραστικό μαύρο μέτωπο, είτε εισερχόμενοι στο αστικό κοινοβούλιο είτε ενισχύοντας την επικεφαλής της αντιλαϊκής επίθεσης ΝΔ.