Και φκιάστε το κιβούρι μου, φαρδύ, πλατύ να γένει,
να στέκω ορθός να πολεμώ, και δίπλα να γεμίζω.

Ο Σκρέκας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μας έταξε πως δε θα χρεωθούν τα τηλεφωνήματα που έγιναν για να δηλωθούν οι βλάβες νερού, ηλεκτρικού και τηλεφώνου, που έκαναν οι δύστυχοι που μείναν χωρίς αυτά, όταν μας επισκέφτηκε η ΜΗΔΕΙΑ. Τι παιδί! Τι γαλαντομία! Από το υστέρημά του, μας δίνει κι εμάς των τσαμένων μερικά ευρουλάκια.

Όχι! δε το σκέφτηκε μόνος του. Είχε προηγηθεί ο πρωθυπουργός του. Αυτό το πανέξυπνο παιδί που, μετά τη ΜΗΔΕΙΑ, δήλωσε πως θα ζητήσει από τη ΔΕΗ να υπάρξουν εκπτώσεις στους λογαριασμούς αυτών των νοικοκυριών, που δεν είχαν εκείνες τις μέρες ηλεκτρικό. Μόνο από τη ΔΕΗ και όχι από τους άλλους ιδιώτες πάροχους. Άντε καλέ. Τι είπε ο στόμας του; Κάθε νοικοκύρης ξέρει πως όταν δεν έχεις ρεύμα, το ρολόι της ΔΕΗ δε γράφει τίποτα. Νάδα, νούλα, νίχιλ, νάθινγκ, νιέντε, λούθο που λένε και οι Ζουλού. Και βγήκε και η ΔΕΗ και είπε, αφού της το είπε ο Κούλης, στο αυτί, ότι: «το ποσό που αφορά στη χρέωση του δικτύου διανομής για τον μήνα Φεβρουάριο δε θα χρεωθεί καθόλου». Για όσους μείναν χωρίς ρεύμα, όχι για τους υπόλοιπους. Σωθήκανε. Τι φοβερή προσφορά! Δε θα χρεώσουν τη διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος από το δίκτυο, το Φλεβάρη. Μα αφού δεν διένειμαν τίποτα, θέλαν να πληρωθούν κιόλας και τώρα μας το χαρίζουν;;;

Οι μεγαλοπλούσιοι και οι κυβερνητικοί γελωτοποιοί τους μάς θεωρούν τόσο ηλίθιους, που παρουσιάζουν το αυτονόητο για ρουσφέτι, θαρρώντας πως θα το καταπιούμε αμάσητο. Πάρτε για παράδειγμα τους ιδιοκτήτες των -κατ’ ευφημισμό- εθνικών οδών. Ανακοίνωσαν, κατά τη διάρκεια της ΜΗΔΕΙΑΣ, πως δε θα εισπράττουν διόδια, όσο οι δρόμοι είναι κλειστοί. Άλλη μια γαλαντομιά για δρόμους που δεν είχαν κανένα αυτοκίνητο πάνω τους.

Γαϊδούρια ξεκαπίστρωτα. Δηλαδή ασύδοτοι, αναιδείς και θρασείς, κατά την «σοβαρή» εννοιολογική απόδοση της λαϊκής έκφρασης.
Τα ίδια με το ΕΣΥ και την πανδημία. Πριν λίγο καιρό κατανοούσαν τάχα το ζόρι που τραβάγαμε, την ψυχολογική μας κατάσταση, καθώς μας έχουν κλεισμένους από το Νοέμβρη. Με την αρχή του Μάρτη το γύρισαν στη γνωστή καραμέλα της ατομικής ευθύνης. Οι ΜΕΘ γεμάτες στη Αττική. 100% πληρότητα σε Σωτηρία, Ευαγγελισμό και Σισμανόγλειο. Και ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό, να αυξάνεται καθημερινά. Και μιας και μιλάμε για το νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ. Οκτώ μήνες μετά από τις τυμπανοκρουσίες για τη δωρεά της Βουλής στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ -στις 7 Ιούλη του 2020- από τις 50 ΜΕΘ που δωρήθηκαν και …εγκαινιάστηκαν τον Οκτώβρη του 2020, λειτουργούν μόνο οι 12 και αυτές με προσωπικό που έχει αποσπαστεί από άλλα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα!!! Και έχει το θράσος και την αναίδεια, «το λαμπερό μας αστέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μας οδηγεί», σύμφωνα με χριστουγεννιάτικη ανάρτηση βουλευτή του -όνομα και μη χωριό- να πάει στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ, για να μας αποδείξει ότι υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ. Ας πούμε πως κρεβάτια υπάρχουν. Προσωπικό προσλήφθηκε ή θα μετατάξουν για τη δουλειά τούς 1033 μπάτσους που προσέλαβαν για να «γιατρεύουν» τους φοιτητές;

Και η ελπίδα μας; Τα εμβόλια; Ποιοι εμβολιασμοί; Αυτοί που δεν γίνονται; Αυτοί που παρακάμπτονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες για να εμβολιαστούν οι γαλάζιοι καρεκλοκένταυροι;

Α! να μη ξεχνάμε. Και να θέλαμε δηλαδή, δε μας αφήνουν τα κανάλια να το ξεχάσουμε. Πρωί, μεσημέρι και βράδυ, μας ενημερώνουν για την «εξέλιξη» της ρηξικέλευθης ιδέας. Πιστοποιητικό εμβολιασμού, για τους Ευρωπαίους, ζητάει ο Κούλης. Βαρέθηκε τις εκδρομές: νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ, Ικαρία, Πάρνηθα και μετά ξανά ΣΩΤΗΡΙΑ, Ικαρία, Πάρνηθα. Νισάφι. Θέλουμε και Άλπεις και Καραϊβική και Ντουμπάι.

Αν θέλουμε τη ζωή μας πίσω, ας στείλουμε πίσω στο μεσαίωνά τους τους αρχόντους και τους γελωτοποιούς τους. Διότι ισχύει στο ακέραιο η λαϊκή ρήση:«Αρχόντου λόγος και π-ρδές γαϊδάρου, ένα». Το ίδιο βροντερές, αλλά ουσία καμία.

Τάνια