Η φετινή, καθιερωμένη πια και ακριβοπληρωμένη, γιορτή του Δήμου Αθηναίων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έγινε με την παρουσία του νέου δήμαρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα. Ο δήμαρχος εμφανίστηκε στην πλατεία Συντάγματος και μαζί του ήταν και ένα μικρό κοριτσάκι. Από κάτω, στο πλήθος που παρευρίσκονταν ανέμιζαν και μερικές παλαιστινιακές σημαίες. Και εδώ ακριβώς αρχίζει το πρόβλημα, διάφορες ακροδεξιές ομάδες στα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλέποντας τις σημαίες άρχισαν να διαδίδουν ότι το κοριτσάκι ήταν προσφυγόπουλο, ήταν βλέπετε και μελαχρινό! Από κοντά κι ο υπόλοιπος ακροδεξιός εσμός ακολούθησε με διάφορα ρατσιστικά και ξενοφοβικά σχόλια συμπεριλαμβάνοντας και τον νέο δήμαρχο. Ο περίφημος Πορτοσάλτε μάλιστα, βλέποντας τις παλαιστινιακές σημαίες, έγραψε ότι ο Δούκας “ξεπέρασε κάθε όριο”, “έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας” και ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τις αγωνίες των Ελλήνων για την ασφάλεια (!) της πατρίδας τους. Άλλοι υπερπατριώτες θύμωσαν επειδή υψώθηκαν “ξένες σημαίες” στον χώρο του Συντάγματος, μπροστά από τη Βουλή, ξεχνώντας βέβαια ότι έναν χρόνο πριν το κτίριο της Βουλής φωτίστηκε στα χρώματα της, επίσης ξένης, Ουκρανικής σημαίας!

Τελικά αποκαλύφθηκε (…) ότι το κοριτσάκι δεν ήταν προσφυγόπουλο αλλά ελληνόπουλο και ο Δούκας βρήκε την ευκαιρία να προβληθεί με τη σειρά του στα διάφορα μέσα, αναφέροντας και τα ονόματα των γονιών του παιδιού. Εδώ χρειάζεται μια μικρή παρένθεση, δεν περιμένουμε και πολλά ή και διαφορετικά από τον Δούκα, όλα κι όλα! Το μόνο θετικό της υπόθεσης των δημοτικών εκλογών είναι πως οι Αθηναίοι ξεφορτώθηκαν τον ανεκδιήγητο Μπακογιάννη, που μέσα σε μια τετραετία έκανε ό,τι μπορούσε για να μας μείνει αλησμόνητος. Άλλωστε γι αυτό και ψηφίστηκε ο Δούκας από πολλούς, ακριβώς στη λογική του “μικρότερου κακού” που έχει θολώσει τα μυαλά και πολλών αριστερών, δημοκρατικών και τίμιων ανθρώπων.

Εμείς πάλι με τη σειρά μας, από τις εικόνες που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ, δεν κρατάμε ούτε τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, ούτε την ακριβοπληρωμένη συναυλία, αλλά τους συγκεντρωμένους Έλληνες και ξένους πρόσφυγες και μετανάστες που έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταγγελίας για τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.