Στις 16 Γενάρη κλείνει ένας χρόνος από τον θάνατο του ακριβού μας συντρόφου Αντώνη Φωτιάδη. Ο Αντώνης ήταν ένας διαλεκτός σύντροφος και σπουδαίος άνθρωπος. Ένας σύντροφος με τον οποίο πορευτήκαμε μαζί για δεκαετίες στους αγώνες του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος, για να έλθουν καλύτερες μέρες στον λαό και στον τόπο μας.
Από τα πολύ νεανικά του χρόνια ήρθε σε επαφή με το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα. Πίστεψε και ενστερνίστηκε βαθιά τις ιδέες και τις επαναστατικές αρχές του κομμουνιστικού κινήματος. Και τούτο φάνηκε με το ότι δεν συμβιβάστηκε με την αναθεώρηση και την προδοσία τους που έφερε η επικράτηση του ρεβιζιονισμού στην ηγεσία του ΚΚΕ μετά το 1956.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 ήλθε σε επαφή με τον πρώτο πυρήνα των μαρξιστών-λενινιστών στη Δραπετσώνα και λίγο πριν τη στρατιωτική δικτατορία εντάχθηκε ενεργητικά στις γραμμές του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος. Παρέμεινε συνδεδεμένος με αυτό στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας και με τη μεταπολίτευση εξελίχτηκε σε ένα πολύ δραστήριο στέλεχός του, αναπτύσσοντας πλούσια δράση στη Δραπετσώνα και ευρύτερα στις συνοικίες του Πειραιά.

Με την επικοινωνία που είχε με τον λαϊκό κόσμο, με την επιμονή του, με την ορμή του να μπαίνει μπροστά στον αγώνα και να λειτουργεί ως ένα φωτεινό αγωνιστικό παράδειγμα, κατάφερνε να κινητοποιεί τους λαϊκούς ανθρώπους. Με την προσοχή του στραμμένη προς τα προβλήματα της φτωχολογιάς, διέδιδε με μεγάλη ενεργητικότητα τις ιδέες και την πολιτική τού μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος και με όλη του τη ζωτικότητα πάλευε για την αγωνιστική ανασύνταξη του εργατικού, λαϊκού κινήματος.

Ο σύντροφος Αντώνης Φωτιάδης αποτέλεσε ψυχή και φωνή της πολιτικής παρουσίας του Μ-Λ ΚΚΕ στη Δραπετσώνα και στις συνοικίες του Πειραιά. Υπήρξε επανειλημμένα επικεφαλής και υποψήφιος των δημοτικών νομαρχιακών συνδυασμών που στήριξε το Μ-Λ ΚΚΕ και υποψήφιος στους βουλευτικούς συνδυασμούς του Μ-Λ ΚΚΕ στις εκλογικές περιφέρειες του Πειραιά.

Ήταν ένας σπουδαίος σύντροφος, ένα ξεχωριστό στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ, γαλουχημένο από τις επαναστατικές παραδόσεις του κομμουνιστικού κινήματος. Παρών πάντα σε όλους τους τοπικούς και ευρύτερους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις. Η αφοσίωσή του στα κομμουνιστικά ιδανικά, η αγωνιστικότητά του, η σεμνότητά του και η απλότητά του, το ήθος και η εντιμότητά του εξέπεμπαν τη λάμψη του πραγματικού κομμουνιστή και λαϊκού αγωνιστή.
Αφήνει πίσω του ένα εξαιρετικό υπόδειγμα συνεπούς επαναστάτη κομμουνιστή και ακούραστου μαχητή της ζωής. Γι’ αυτό και θα ζει για πάντα μέσα στις καρδιές και στους αγώνες μας.