Ο πόλεμος στην Ουκρανία καλά κρατεί. Συνοδεύεται δε από ισχυρές δόσεις προπαγάνδας. Στη σημερινή εποχή μεγάλη είναι η σημασία που δίνει ο κόσμος στην ηλεκτρονική «πληροφόρηση». Η χρήση του διαδικτύου και των λεγόμενων μέσων «κοινωνικής δικτύωσης» είναι τεράστια και πολλοί είναι όσοι έχουν εγκαταλείψει την ενημέρωσή τους σε αυτά.

Οι αριθμοί ζαλίζουν. Ακούστε:
Σχεδόν 88 εκατομμύρια «τιτιβίσματα»- tweets τον μήνα Μάρτιο, σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία! 4 εκατομμύρια κάθε ημέρα! Ωκεανοί πληροφόρησης! Διάφορες ιστορίες, ποιος ξέρει στ΄ αλήθεια πραγματικές ή κατασκευασμένες, απόψεις και γνώμες, αναλύσεις στρατιωτικών και πολιτικών διασχίζουν τον κόσμο μας ταχύτατα μέσα από τις λεωφόρους του ίντερνετ! Ο όγκος της πληροφορίας, που λένε …ασήκωτος, βαρύς, γεμάτος αγκάθια. Αντανακλά από τη μια το μέγεθος του ενδιαφέροντος. Από την άλλη όμως αποκαλύπτει το μέγεθος και τη σημασία της προπαγάνδας που αναπτύσσεται, με αφορμή μόνο τα πολεμικά γεγονότα. Είναι αναμενόμενο πως το διαδίκτυο, και όχι μόνο, κατακλύζεται από ψευδείς, χαλκευμένες, ειδήσεις ή αλλιώς fake news.

Τι αναφέρουν οι έρευνες επί του θέματος; Αν κάποιος αναζητήσει tweet με τη λέξη «πόλεμος» θα διαπιστώσει τη συνύπαρξή του σε πολλές περιπτώσεις με τη λέξη «κρυπτονόμισμα»! Τι άλλο αναφέρουν; Βρίθει λέει το ίντερνετ από ψεύτικους λογαριασμούς. Ρομπότ, μηχανές και αυτοματοποιημένα προγράμματα που δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να «βομβαρδίζουν»- πόλεμος γαρ- τους χρήστες με ψεύτικα μηνύματα και ειδήσεις. Άντε τώρα στον «ωκεανό» αυτόν να αναγνωρίσει κανείς την πραγματικότητα, την αληθινή είδηση από την κατασκευασμένη. Ο πόλεμος της προπαγάνδας σε όλο του το μεγαλείο! Σκοτεινό τοπίο στην πληροφόρηση, ακατάσχετη προπαγάνδα των δίκιων των ιμπεριαλιστών! Θεοσκότεινο τοπίο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!