Πάψε με ευχές να ελπίζεις
οι θεοί πως θα λυγίσουν

Πρώτα βγήκε ο Κούλης να ζητήσει από το χασάπη του Τελ Αβίβ να ασκήσει «το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» …«χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος». Πώς λέμε ολίγον έγκυος, ολίγον πεθαμένος; Κάπως έτσι. Και ακολούθησε ο νάνος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Καιρίδης, για να μας πείσει για τα καλά που θα έχουμε παίρνοντας το μέρος των μακελάρηδων: «Έχουμε εισροή ισραηλινών τουριστών. Δεν είναι Παλαιστίνιοι αυτοί που έρχονται». Κατ’ αρχάς, ούτε ισραηλινοί έρχονται πια. Θα ξεπεράσουμε τη διάθεση να καταφύγουμε σε …γαλλικά για τη δήλωση και θα πούμε: «όλα είναι μπίζνες» για τα θλιβερά αλαλάζοντα κύμβαλα.

Στη Δύση των «αξιών», μόνη αξία είναι το χρήμα. Να δυο ειδήσεις καρμπόν για τη μόνη αξία που κινητοποιεί τη σαπισμένη Δύση:
1. Το Γενάρη του 2016, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Euro2day», χρησιμοποιώντας πηγές από την εφημερίδα Financial Times, αποκάλυψε σχέδιο σύμφωνα με το οποίο αν η Ελλάδα θα συμφωνούσε να σφραγίσει τα βόρεια σύνορά της με τη βοήθεια της ΕΕ διακόπτοντας τη ροή μεταναστών στη βόρεια Ευρώπη, σε αντάλλαγμα η Γερμανία θα συμφωνούσε σε μια μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους, καθώς και σε άμεση οικονομική βοήθεια για τη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης. Οι πρόσφυγες που θα καταφθάνουν στην Ελλάδα θα φιλοξενούνται στα ελληνικά νησιά, σε καταυλισμούς προσφύγων υπό τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα επιστρέφουν στη Συρία (ή όπου αλλού πηγαίνουν) μόλις αποκατασταθεί η ειρήνη.

2. Τον Οκτώβρη του 2023, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Yediot Ahronoth (31 Οκτωβρίου) ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιδιώκει να πιέσει τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Σίσι, να υποδεχθεί πρόσφυγες από τη Λωρίδα της Γάζας και σε αντάλλαγμα, η Παγκόσμια Τράπεζα θα διαγράψει το μεγάλο εξωτερικό χρέος της Αιγύπτου.

Όχι! Δε μας κάνει εντύπωση που ο Νετανιάχου μιλάει εξ ονόματος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Εδώ ο ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ απαίτησε την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, γιατί δεν υποστηρίζει τις θηριωδίες του σιωνιστικού Ισραήλ. Και ο αχρείος, σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, φόρεσε το κίτρινο άστρο που φόραγε ο ναζισμός στους Εβραίους, ζητώντας την ευθυγράμμιση των κρατών, που ζήτησαν κατάπαυση του πυρός, με το αιματοβαμμένο φασιστικό του κράτος: «Θα φοράμε αυτό το αστέρι μέχρι να ξυπνήσετε και να καταδικάσετε τις θηριωδίες της Χαμάς». Δε πα’ να φοράνε και την εβραϊκή μενορά στο κεφάλι -η μενορά είναι το επτάφωτο κηροπήγιο, που μαζί με το εξάκτινο άστρο είναι τα σύμβολα του κράτους του Ισραήλ. Οι λαοί σε όλο τον κόσμο μίλησαν.

Για «τα παιδιά του φωτός και τα παιδιά του σκότους» μίλησε ο Νετανιάχου. Όπου παιδιά του φωτός είναι τα ισραηλινάκια και του σκότους τα παλαιστινάκια, που τα δολοφονεί μέρα μεσημέρι. Και πώς να μην είναι του «φωτός» παιδί ο γιος του, που ζει στην ηλιόλουστη Φλόριντα Αμερικής, αφήνοντας τους συνομηλίκους του να σκοτώνονται στις «επιχειρήσεις» του πατέρα του.

Καθώς μαίνονται οι διαδηλώσεις για Λευτεριά στην Παλαιστίνη στις ευρωπαϊκές πόλεις, δυο και τρεις ογκώδεις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, παρά τις αστυνομικές απαγορεύσεις, η Ούρσουλα Φον, δε λέει να το βουλώσει: «Οι επευφημίες της τρομοκρατίας, του αντισημιτισμού και η βία κατά μειονοτήτων είναι αχρειότητες που δεν έχουν καμιά θέση στην Ευρώπη», …«οι ανοικτές δημοκρατικές κοινωνίες μας είναι η μεγάλη δύναμη της Ευρώπης». «Γι’ αυτό πρέπει να καταπολεμάμε από την αρχή κάθε μορφή μίσους εναντίον όσων σκέφτονται διαφορετικά, στο διαδίκτυο ή στους δρόμους». Χωρίς καμία μορφή μίσους, μανδάμ, εσείς δεν έχετε καμιά θέση στην Ευρώπη, που κάνει όλες τις χρειαζούμενες διαδηλώσεις για να υπερασπιστεί τη Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Δεν ξέρουμε αν το σκέφτηκαν οι σημερινοί Γκέμπελς της Δυτικής προπαγάνδας, αλλά προτείνουμε να ντυθούν με τη ριγωτή στολή των κρατουμένων στα κολαστήρια του Άουσβιτς και των άλλων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης όλα τα αγάλματα του Μπαντέρα στην Ουκρανία του Ζελένσκι που τάσσεται στο πλευρό του Ισραήλ, όλα τα τάγματα των Αζόφ, μαζί και ο Αζόφ που εμφανίστηκε στην ελληνική Βουλή.

Τάνια