Ώστε κάνουν αγώνα ενάντια στις εναρμονισμένες πρακτικές οι Φαρισαίοι. Και πώς γίνεται να έχουν όλες οι χώρες της ΕΕ και η Αγγλία ίδια όρια συνταξιοδότησης; Μας δουλεύει γερά ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός! Ιδού ένας μικρός πίνακας ορίων συνταξιοδότησης: Γαλλία 65 έτη, Πορτογαλία 65 άντρες-γυναίκες, Ισπανία 65,3 μήνες, Ιρλανδία 66 άνδρες-γυναίκες, Βέλγιο 65 έτη, Βρετανία 65 άντρες – 62,4 γυναίκες, Ολλανδία 65,3 μήνες, Γερμανία 65,3 μήνες, Σλοβενία 64,4 άντρες-γυναίκες, Ιταλία 66 έτη άνδρες και 64 γυναίκες, Εσθονία 63 έτη, Λιθουανία 63,2 άντρες – 61,4 γυναίκες, Πολωνία 65,7 άνδρες – 60,7 γυναίκες, Βουλγαρία 64,4 άντρες – 61,4 γυναίκες, Κύπρος 65 άντρες-γυναίκες, Ελλάδα 65 έτη.

***

Τhis is USA! Το καμάρι κάθε ανόητου νεοφιλελεύθερου, η πατρίδα της ελευθερίας και της «ελεύθερης αγοράς» των μονοπωλίων, η επιτομή του ιμπεριαλισμού απαγορεύει τις αμβλώσεις. Αυτοί που καταδικάζουν τα παιδιά του τρίτου κόσμου σε θάνατο, που βομβαρδίζουν καραβάνια προσφύγων σε βοϊδάμαξες, πού κομματιάζουν χώρες και φτιάχνουν πύρινες κολάσεις ενδιαφέρονται τώρα για τα έμβρυα. Πόση υποκρισία στη γη του Λίνκολν και πόση διπροσωπία σε όλο τον κόσμο! Ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα έμβρυα αυτοί που αν μπορούσαν θα ανάσταιναν Ινδιάνους κι επαναστάτες για να τους ξανασκοτώσουν. Ενδιαφέρονται για τα έμβρυα αυτοί που, αν μπορούσαν, θα έκαναν τον πλανήτη ένα απέραντο Γκουαντάναμο. Ενδιαφέρεται για τα έμβρυα η χώρα που αφήνει ημίτρελους να μπουκάρουν στα σχολεία σφάζοντας μαθητές και η χώρα που φτιάχνει πολέμους για να πουλάει όπλα. Όπισθεν ολοταχώς!!!

***

Της γης οι κολασμένοι στη Μελίγια, που μπορείς να τους πεις και πρόσφυγες, αντιμετώπισαν σφαίρες του Μαρόκο όταν προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα αυτού του κράτους. Η Ισπανία έχει πρωθυπουργό τον -τάχα σοσιαλιστή- Σάντσες (που τον στηρίζουν οι Podemos) και η Ευρώπη το παίζει η μάνα των προσφύγων. Πρώτα οι Γάλλοι σφάζουν στο Σαχέλ, οι Άγγλοι όπου βρουν με ό,τι απέμεινε από την γριά αλεπού, οι Ισπανοί ονειρεύονται περασμένα μεγαλεία. Γεμίζει πρόσφυγες από τον πόλεμο η Μεσόγειος, γεμίζει και κουφάρια άοπλων, παιδιών, γυναικών. Χτίζουν φράχτες όπως στον Έβρο, βγάζουν την frontex περιπολία, κυνηγάνε τον Αγιάννη του Ουγκώ, τη χήρα και το ορφανό. Ύστερα πάνε στις περιφραγμένες βίλες τους για να βγάλουν δεκάρικους για την προσφυγιά. Μόνο ο Πάπας έλειπε για να ευλογήσει τα όπλα τους.

***

Επειδή αρκετοί φίλοι μας ρωτούν καλοπροαίρετα τι να κάνουν με διάφορους συλλόγους για τους οποίους έχουν ευθύνη, απαντάμε συνοπτικά:
α) να στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας (όχι εξαρτήσεις)
β) να κινητοποιούμε τις μάζες
γ) όλα στο φως (διαφάνεια)
δ) όλα για όλους (ισοτιμία)
ε) ένας για όλους και όλοι για έναν (αλληλεγγύη)
στ) από το λαό για το λαό
Δεν υπάρχει άβατο και απαγόρευση, αρκεί να γίνονται ανοιχτά και ισότιμα. Διότι ο αγώνας δεν φέρνει πάντα νίκη, αλλά καμία νίκη δεν ήρθε χωρίς αγώνα. Αυτά προς το παρόν.