Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εξέδωσε βούλευμα με το οποίο απαλλάσσει πλήρως τον 31χρονο Αλέξανδρο Μ. επονομαζόμενο “Ινδιάνο” από όλες τις κατηγορίες, στις οποίες περιλαμβάνονταν απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκρηξη, κατασκευή/προμήθεια/κατοχή εκρηκτικών βομβών, διατάραξη κοινής ειρήνης από τελούντες βιαιοπραγίες, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό. Ο 31χρονος παρέμεινε άδικα στη φυλακή επτά μήνες, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, παρά μόνο με την κατάθεση ενός ατόμου που η αξιοπιστία του αμφισβητήθηκε εξαρχής.

Όπως δήλωσε στον Τύπο ο δικηγόρος του, Πάυλος Σαράκης, θα γίνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Ανέφερε πως “Το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, επικύρωσε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Αθηνών, για τον Αλέξανδρο Μ., γνωστό ως «Ινδιάνο» για τα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Το φιάσκο της ΕΛ. ΑΣ. με τη σύλληψη του «Ινδιάνου» επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα. Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος Δικαίου”.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκμεταλλεύτηκε την περίοδο της πανδημίας και τον υπαρκτό φόβο του λαού για να εφαρμόσει και να παγιώσει την κρατική τρομοκρατία και την αστυνομική αυθαιρεσία, τις προβοκάτσιες και τις προκατασκευασμένες κατηγορίες, τις επιθέσεις και διώξεις όποιων αμφισβητούσαν την πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας. Καταπατώντας όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας στη Νέα Σμύρνη, την Αγία Παρασκευή, τα Σεπόλια, το Πολυτεχνείο κλπ, έδειξε πως βαθύτερος σκοπός της δεν ήταν η αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά το τσάκισμα των δημοκρατικών ελευθεριών και η φίμωση κάθε αντίθετης φωνής. Σε αυτή την προσπάθεια βρήκε πολύτιμους συμμάχους την κατ’ όνομα αντιπολίτευση των “θα λογαριαστούμε μετά” και των “συμβολικών διαμαρτυριών”.