Οι κομμουνιστικές ιδέες δεν δικάζονται, δεν βγαίνουν στην παρανομία

Συνεχίζεται στη Γερμανία η δίκη η οποία ξεκίνησε το 2015 με τη σύλληψη σ’ αυτήν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης 11 Τούρκων πολιτικών προσφύγων, με την κατηγορία ότι συμμετέχουν στο Τούρκικο Κομμουνιστικό Κόμμα /Μαρξιστικό-Λενινιστικό (TKP/ML) το οποίο, όπως και το σύνολο των επαναστατικών οργανώσεων της Αριστεράς, βρίσκεται στην παρανομία στην Τουρκία από το τουρκικό καθεστώς. Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί από κοινού από το γερμανικό και το τουρκικό κράτος, το ΤΚΡ/ML στοχοποιείται σαν «τρομοκρατική οργάνωση» για τη δράση του στην Τουρκία και οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν υπάρξει φυλακισμένοι και έχουν υποστεί βασανιστήρια στην Τουρκία για τις ιδέες τους και σήμερα είναι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ευρώπη, κατηγορούνται για τη δράση τους. Στοχοποιείται σαν τρομοκρατική, παρόλο που είναι νόμιμη η δράση του στις χώρες της Ευρώπης.

Παρά το γεγονός ότι στη δίκη έγινε κατανοητό και αποδείχθηκε πως το ΤΚP/ML είναι μια κομμουνιστική οργάνωση και οι κατηγορούμενοι δικάζονται σαν μέλη του χωρίς να ενοχοποιούνται για κάποια πράξη και να θεωρούνται τρομοκράτες στις χώρες της Ευρώπης, οι Γερμανοί ιμπεριαλιστές αποφάσισαν ότι «τρομοκράτης» είναι όποιος ξεσηκώνεται και ξεσηκώνει άλλες κοινωνικές ομάδες και τους λαούς ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση. Με αυτόν τον τρόπο οι Γερμανοί ιμπεριαλιστές μαζί με το τουρκικό κράτος κάνουν ξεκάθαρο πως η δίκη η οποία εξελίσσεται στο Μόναχο και έχει μπει στην τελική της ευθεία, είναι δίκη η οποία προσπαθεί να καταδικάσει και να βγάλει στην παρανομία τις κομμουνιστικές και επαναστατικές ιδέες, ενώ παράλληλα να διατηρήσει τις σχέσεις του γερμανικού κράτους με το τουρκικό, σε μια εποχή όπου οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή έχουν πάρει οξυμένο χαρακτήρα.

Εμείς, που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση, δηλώνουμε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Τούρκους αγωνιστές και πολιτικούς πρόσφυγες. Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, όπως κάναμε το 2015 που αποτρέψαμε την έκδοση Τούρκων αγωνιστών στο τουρκικό καθεστώς, ότι η πάλη των αγωνιστών από την άλλη πλευρά του Αιγαίου είναι και δική μας πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις φιλοπόλεμες αστικές τάξεις οι οποίες εκμεταλλεύονται τους λαούς και καταστέλλουν τους αγώνες τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 7μμ στο σταθμό μετρό «Ευαγγε­λισμός» και πορεία στη Γερμανική Πρεσβεία ενάντια στη δίκη που εξελίσσεται στο Μόναχο και προσπαθεί να βγάλει στην παρανομία τις κομμουνιστικές ιδέες.

Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών!
Οι κομμουνιστικές ιδέες δεν είναι τρομοκρατικές, δεν ενοχοποιούνται. Είναι δίκαιες!
Πρωτοβουλία Υποστήριξης στους 11 Τούρκους Αγωνιστές