Στις 11 Οκτώβρη ο πρόεδρος της Λαοκρατικής Δημοκρατίας Κορέας, Κιμ Γιονκ Ουν, στην ομιλία του στα εγκαίνια της Έκθεσης Αμυντικής Ανάπτυξης στην Πιονγιάνγκ, αφού ευχαρίστησε τους επιστήμονες, τους τεχνικούς και όλους τους εργαζόμενους στη βιομηχανία πυρομαχικών, που συνέβαλαν στη δημιουργία μιας αμυντικής ικανότητας παγκόσμιας κλάσης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι:
«Ο πυρήνας της αμυντικής πολιτικής του Κόμματός μας είναι να υπερασπιστούμε τη χώρα και τον λαό μας με τις δικές μας προσπάθειες και να περιορίσουμε κάθε απειλή και πρόκληση και να διασφαλίσουμε αξιόπιστα και σταθερά την ειρήνη μέσω σταθερά αναπτυσσόμενης, ισχυρής αμυντικής ικανότητας.
Ιστορικά, το έθνος μας υπέστη δοκιμασίες λόγω εισβολής από ξένες δυνάμεις και έπρεπε να οικοδομήσει τον σοσιαλισμό υπό τις συνεχείς απειλές των εχθρικών δυνάμεων από τον ένα αιώνα στον άλλο.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το μάθημα της ιστορίας του έθνους και των απαιτήσεων και του ιδιαίτερου χαρακτήρα της κορεατικής επανάστασης, η οικοδόμηση της εθνικής άμυνας είναι μια απαραίτητη και ζωτική κρατική υπόθεση την οποία το Κόμμα, η κυβέρνηση και ο λαός μας δεν πρέπει να αγνοήσουν ούτε στιγμή.
Εάν μια χώρα δεν έχει ικανότητες αυτοάμυνας σε κατάλληλο επίπεδο, αναπόφευκτα θα αφεθεί στο έλεος της εξωτερικής στρατιωτικής απειλής και, ακόμη χειρότερα, δεν μπορεί να διασφαλίσει την ύπαρξη της ίδιας και του λαού της. Είναι ένας αμετάβλητος νόμος της φύσης σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. (…)
Ενώ κάνουν ό,τι θέλουν, οι αρχές της Νότιας Κορέας, με σκοπό να μας στερήσουν το δικαίωμά μας για αυτοάμυνα να αναπτύξουμε αμυντική ικανότητα, θέλουν να ηγηθούν της προπαγανδιστικής εκστρατείας των εχθρικών δυνάμεων υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Βόρειας Κορέας, χαρακτηρίζοντας ακόμη και τις δοκιμές μας συμβατικών όπλων ως ένοπλες προκλήσεις, απειλές και ακατάλληλες πράξεις που επιδεινώνουν τις εντάσεις.
Χρησιμοποιούν τώρα προκλητική φρασεολογία και απειλές με αποκλειστικό στόχο τον Βορρά.
Προσπαθώντας να βάλουν εμπόδια στην προσπάθειά μας να αναπτύξουμε την ικανότητα αυτοάμυνας επικαλούμενοι τα παράνομα ψηφίσματα του ΟΗΕ, αυξάνουν τις στρατιωτικές δαπάνες με τη δήθεν δίκαιη δικαιολογία να αντιμετωπίσουν αυτό που μόνοι τους έχουν ορίσει σαν απειλή.
Η υποκριτική στάση τους και η σιωπηρή χορηγία των ΗΠΑ συνεχίζουν να βλάπτουν τα ενδοκορεατικά συναισθήματα και οι απεριόριστες, επικίνδυνες προσπάθειές τους να ενισχύσουν τη στρατιωτική ικανότητα, ανατρέπουν τη στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου και επιδεινώνουν τη στρατιωτική αστάθεια και τον κίνδυνο…
Θέλω να επαναλάβω ότι η Νότια Κορέα δεν είναι ο στόχος των ενόπλων δυνάμεών μας. (…)
Πρωταρχικός εχθρός μας είναι ο ίδιος ο πόλεμος, όχι η Νότια Κορέα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ή οποιοδήποτε άλλο συγκεκριμένο κράτος ή δυνάμεις…
Πρόσφατα, οι ΗΠΑ έχουν στείλει συχνά μηνύματα ότι δεν είναι εχθρικές προς το κράτος μας, αλλά οι συμπεριφορές τους δεν μας παρέχουν κανένα λόγο για τον οποίο πρέπει να πιστεύουμε σε αυτά.
Σίγουρα, δεν υπάρχουν μόνο ανόητοι που ζουν στον κόσμο. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο άτομο ή κράτος που πιστεύει στον ισχυρισμό τους ότι (οι ΗΠΑ) δεν είναι εχθρικές προς τη ΛΔΚ και, αν υπάρχει, είμαι περίεργος να μάθω ποιοι είναι.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να δημιουργούν περιφερειακή ένταση με τη λανθασμένη κρίση και τις πράξεις τους.
Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η ασταθής κατάσταση στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου δεν μπορεί να εξαλειφθεί εύκολα λόγω των Ηνωμένων Πολιτειών.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την πραγματικότητα, η στρατιωτική ισορροπία της περιοχής μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη όσο περνούν οι μέρες και το κράτος μας μπορεί να αντιμετωπίσει χειρότερες έγνοιες για την ασφάλεια και απειλητική κατάσταση, εάν εμείς, ικανοποιημένοι με τις επιτυχίες που έχουμε επιτύχει στην ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας, χαλαρώσουμε ρυθμό για μια ανάπαυλα στο δρόμο της ανάπτυξης.
Υπό την επικρατούσα ασταθή κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, η σταθερή ενίσχυση της στρατιωτικής μας δύναμης για να την αντιμετωπίσουμε είναι το αίτημα των καιρών της επανάστασής μας και το ύψιστο καθήκον που αναλάβαμε για την επανάσταση και το μέλλον…».