Το νέο επεισόδιο αστυνομικής δολοφονικής βίας έλαβε χώρα στην πόλη Τούσον, τη δεύτερη μεγαλύτερη της πολιτείας της Αριζόνα, στις αρχές του Δεκεμβρίου. Θύμα αυτή τη φορά είναι ένας άνδρας με αναπηρία, ονόματι Ρίτσαρντ Λι Ρέινολντς. Ο ανάπηρος άνδρας ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο με το οποίο μετακινούνταν. Άφησε την τελευταία του πνοή πάνω σε αυτό αφού πυροβολήθηκε 9 φορές στην πλάτη και στα πλευρά από τον αστυνομικό Ράιαν Ρέμινγκτον της αστυνομικής δύναμης της Τούσον.

Η δολοφονία συνέβη κοντά στην είσοδο ενός καταστήματος με είδη και εργαλεία σπιτιού της Walmart. Σύμφωνα με την αρχηγό της αστυνομίας της Τούσον, ένας υπάλληλος ανέφερε ότι το θύμα μάλλον έκλεψε ένα κουτί με εργαλεία, ενώ όταν του ζητήθηκε η απόδειξη, έβγαλε μαχαίρι λέγοντας «Ιδού η απόδειξη». Ο αστυνομικός που τον σκότωσε εκτελούσε χρέη φρουρού εκείνη την ώρα στον χώρο στάθμευσης του καταστήματος. Παρότι πάνοπλος, θεώρησε τον ανάπηρο άνδρα με το σουγιά αρκετή απειλή για να τον πυροβολήσει εννέα φορές από πίσω. Το περιστατικό έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και έχει ήδη δημοσιευτεί σε πολλά μέσα. Με λίγα λόγια, ο ανάπηρος Ρέινολντς έφυγε τόσο βίαια από αυτόν τον κόσμο για μια μικροκλοπή, αν ισχύουν οι σχετικοί ισχυρισμοί.
Για ευνόητους λόγους, η αστυνομία της Τούσον απέλυσε τον φονιά αστυνομικό, για υπερβολική χρήση βίας, με τη δήμαρχο της πόλης να στηρίζει την απόφαση. Ο δικηγόρος του αστυνομικού, ο οποίος θα προσφύγει εναντίον της απόφασης, δήλωσε ότι ο πελάτης του είχε «μη φονική» πρόθεση, μια απίστευτη ερμηνεία εννέα πυροβολισμών. Ο αστυνομικός, μετά τους πυροβολισμούς έσπευσε να ολοκληρώσει το καθήκον… περνώντας χειροπέδες στο νεκρό θύμα του!

Άλλη μια φρικτή και στυγερή δολοφονία πολίτη από την αστυνομία στις ΗΠΑ, από τις πολλές που έχουν συμβεί και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν στο μέλλον, παρά τα κινήματα αντίστασης και καταγγελίας που ξεσπούν κατά καιρούς. Στις ΗΠΑ έχει διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες μια κατάσταση όπου ένας πολίτης, ακόμη και σε φανερή μειονεκτική θέση, όπως σε αναπηρικό αμαξίδιο, μπορεί να φονευθεί από την αστυνομία για ασήμαντη αφορμή. Αυτό λέει πολλά για το πώς αντιλαμβάνεται τους πολίτες της και πόσο λογαριάζει τη ζωή τους, τόσο η εξουσία γενικότερα, όσο και θεσμοί όπως η αστυνομία ειδικότερα, ιδιαίτερα αν πρόκειται για φτωχούς, αδύναμους ή έγχρωμους…