Με προεδρικό διάταγμα άνοιξε ο δρόμος για την κατάσχεση των αποθεματικών της αφγανικής Κεντρικής Τράπεζας, που είναι κατατεθειμένα στις ΗΠΑ, ύψους 7 δισ. δολαρίων. Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να κατατεθούν αυτά τα κεφάλαια σε λογαριασμό της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (FED) στην Νέα Υόρκη.

Γελοιογραφία από το κινέζικο ειδησεογραφικό site «Global times». Οι ΗΠΑ ληστεύουν από τη Συρία, ληστεύουν από το Ιράκ, ληστεύουν από το Αφγανιστάν τα αποθεματικά του.

Μιμούμενος τις συνήθειες των νονών της μαφίας, για την απόκτηση ανθρώπινου προφίλ, πρότεινε το μισό ποσό από τα κλοπιμαία να διατεθεί για αξιώσεις αποζημιώσεων, που υποβάλλονται κυρίως από οικογένειες θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που προφανώς παραμένουν απλήρωτες για μια 20ετία από το πλουσιότερο κράτος του πλανήτη. Το άλλο μισό των χρημάτων θα δαπανηθεί για χορήγηση «ανθρωπιστικής» βοήθειας στο Αφγανιστάν, με την προϋπόθεση τα χρήματα να μην πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν, όπως εξήγησε ο Λευκός Οίκος.

Οι αδίστακτοι Ντίλιγκερ, αφού κατακρεούργησαν τον Αφγανικό λαό, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τη χώρα του και τελικά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από αυτήν σε μια νύχτα, σαν κοινοί κλέφτες, σήμερα κόπτονται δήθεν για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στον εξαθλιωμένο λαό, και αποδεικνύονται ελεεινοί τυμβωρύχοι.