Ενώ ο απεργός πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνας χαροπαλεύει στη Μο­νάδα Εντατικής Θερα­πείας του νοσοκομείου Λαμίας, χιλιάδες κό­σμου δίνουν το «παρών» σχεδόν κα­θημερινά τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του να μεταταγεί στις φυλακές Κορυ­δαλλού.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα εξελίσσεται σε πορεία με τους διαδηλωτές να κα­τευθύνονται προς την Ομόνοια. Με βασικό σύνθημα «κανένας νεκρός της πείνας απεργός» και κρατώντας πανό διαδηλώνουν ειρηνικά την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αρνείται το αίτημα εφαρμογής του νόμου, όπως η ίδια ψήφισε.

Κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη για τη ζωή του Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος πλέον διανύει την 56η ημέρα απεργία πείνας και 10η μέρα απεργία δίψας, ενώ αρνείται τη διαδικασία της ανάνηψης σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεων του.

Την προηγούμενη Πέμπτη μια πρω­τοβουλία ανέλαβε η συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, μαζί με το Θέμη Σοφό, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι κατέθεσαν αίτημα στο Πρω­τοδικείο Λαμίας για διακοπή εκτέλεσης ποινής έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του.

Εάν το δικαστήριο δεχόταν το αίτημα του Κουφοντίνα, είχε τη δυνατότητα να διατάξει τη διακοπή της έκτισης της ποινής του μέχρι πέντε μήνες και να αποδεχθεί τη μεταφορά του σε νο­σοκομείο στην Αθήνα, πιθανόν και στον Κορυδαλλό, που είναι και το βασικό αίτημά του.

Βέβαια το Πρωτοδικείο Λαμίας απο­φάσισε «ομόφωνα» πως δεν συντρέχει κανένας λόγος διακοπής της ποινής και μεταφοράς του σε νοσοκομείο της Αθήνας, ευ­θυγραμμιζόμενο πλήρως με την μισαλ­λόδοξη, εκδικητική πολιτική της κυβέρ­νησης Μητσοτάκη.

Οι δύο δικηγόροι έχουν ζητήσει, επίσης, με δεύτερο αίτημα που θα εξεταστεί τις επόμενες μέρες την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις Φυλακές Κορυδαλλού με σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις Φυλακές Δομοκού.