Την Τρίτη, 2 Ιούνη το απόγευμα, έγινε η πορεία αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στην Τούρκικη πρεσβεία, με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών.

Το Μ-Λ ΚΚΕ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της “Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν” καθώς και άλλων τούρκικων συλλογικοτήτων πήρε μέρος στην εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Το πολυμελές τούρκικο καλλιτεχνικό σχήμα «Grup Yorum» αναδεικνύεται αυτές τις μέρες σε σύμβολο του μακρόχρονου και αιματηρού αγώνα που διεξάγει ο λαός της Τουρκίας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του ντόπιου αντιδραστικού καθεστώτος του Ερντογάν. Δύο ακόμα μέλη του συγκροτήματος, η Helin Bölek, ο İbrahim Gökçek και ο αγωνιστής Mustafa Koçak έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, έπειτα από πολύμηνη ηρωική απεργία πείνας.

Το αντιδραστικό και καταπιεστικό καθεστώς της Τουρκίας, με την πολιτική της πυγμής και του ακραίου αυταρχισμού, επιβάλλει τη φίμωση σε κάθε δημοκρατική, αριστερή και κομμουνιστική φωνή.

Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη διεθνιστική του αλληλεγγύη και υποστήριξη στο δίκαιο και ηρωικό αγώνα που με αυταπάρνηση διεξάγουν οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές.
Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/5, στις 6μμ, η συγκέντρωση και στη συνέχεια η προγραμματισμένη διαδήλωση αλληλεγ­γύης στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές.
Ξεκίνησε από την Καμάρα, πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε πάλι στην Καμάρα, αφού η αστυνομία είχε κλείσει την Αγ. Δημητρίου στο ύψος του Τουρκικού προξενείου.
Γενικά, η παρουσία της αστυνομίας ήταν προκλητική καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδή­λωσης. Στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 200 άτομα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με πανό, ενώ μοι­ράστηκε πλατιά και η ανακοίνωσή του.

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον αμερικανικό λαό

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εξεγερ­μένους στις ΗΠΑ και πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη με συμ­­μετοχή οργανώσεων της εξωκοινο­βουλευ­τικής αριστεράς στο άγαλμα του Βενιζέλου. 

Στη διαδήλωση κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στην πολιτική του αμερικανικού κράτους, καθώς και ενάντια στον ρατσισμό.

Το πλήθος των διαδηλωτών που είχε συγ­κεντρωθεί στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγ­ματοποίησε και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από το άγαλμα του Βενιζέλου μέσω της Αγίας Σοφίας κατέβηκε προς την Τσιμισκή, όπου διαδηλωτές σταμάτησαν μπρο­στά από το αμερικανικό προξενείο και κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θρά­κης. 

Το Μ-Λ ΚΚΕ έδωσε το παρόν και μοίρασε πλατιά την ανακοίνωσή του.
 

Ως Μ-Λ ΚΚΕ αποδοκιμάζουμε τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε η διαδήλωση αλ­ληλεγγύης στον αμερικανικό λαό.

Κατακρίνουμε την παγιωμένη πολιτική του μικροηγεμονισμού, που θέλει κάποιες δυνά­μεις να αποφασίζουν και να οργανώνουν κινητοποιήσεις και μετά να καλούν τις άλλες να πάρουν μέρος. Τη λογική ορισμένων δυνάμεων, να θέλουν “να σέρνουν” τις υπό­λοιπες. Το Μ-Λ ΚΚΕ διαφωνεί με αυτή τη λογική, γιατί αυτή βάζει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες πάνω από την ανάγκη για μια ειλικρινή συνεννόηση μεταξύ των δυνάμεων, η οποία μπορεί να εξασφαλίσει και την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων.