Η ΕΡΓΑΣ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος στα πλαίσια της πανελλαδικής εξόρμησης που ξεκίνησαν, βρέθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» στην Αθήνα (και ακριβώς δίπλα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, η οποία έστριψε το νόμισμα και αποφάσισε να μη κάνει προσαγωγές και συλλήψεις τη συγκεκριμένη ημέρα).

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και πολλά σωματεία υγειονομικών είχαν καλέσει από το πρωί της Πέμπτης σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις πύλες κεντρικών νοσοκομείων, οργανώνοντας και πορεία σε κάποιες περιπτώσεις, όπως πχ. έξω από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Όμως η κινητοποίηση στην είσοδο του Αγίου Σάββα ήταν διπλά νοηματοδοτημένη, καθώς στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, εκτός από τις προκλητικές ΕΔΕ (Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις) που οργανώθηκαν σε βάρος υγειονομικών επειδή έκαναν το έγκλημα και …νόσησαν από covid-19 (!) μέσα σε συνθήκες πανδημίας, δρομολογήθηκαν και εκδικητικές μετακινήσεις προσωπικού από τη διοίκηση του Νοσοκομείου σε βάρος ιατρών και νοσηλευτριών (οι οποίοι μαζί με 6 ακόμη συναδέλφους τους από άλλα νοσοκομεία, θα μεταφερθούν στη «Σωτηρία»).

Στην κινητοποίηση του νοσοκομείου Αγίου Σάββα η οποία συγκέντρωσε -και μάλιστα υπό διαστήματα καταρρακτώδους βροχής- αρκετές δεκάδες υγειονομικών και αλληλέγγυων στον αγώνα τους, εκ μέρους της ΕΡΓΑΣ μίλησε ο σ. Κουφοβασίλης Δ. (Πρόεδρος Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων), και εκ μέρους του Εκπαιδευτικού Ομίλου ο σ. Σόφης Χ. (μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις).

Καταγγέλλοντας τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τις τιμωρητικές επιλογές συγκεκριμένα της Διοίκησης του Ν. «Άγιος Σάββας» που προχωρά σε ΕΔΕ και ρεβανσιστικές μεταθέσεις υγειονομικού πρροσωπικού, εκ μέρους της ΕΡΓΑΣ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου καθώς και από εκπροσώπους άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων, ανοίχθηκε το θέμα της ανάγκης κινητοποίησης στις 15 Δεκεμβρίου, εν όψει της κατάθεσης ενός ακόμη φοροληστρικού κρατικού προϋπολογισμού, ο οποίος -αξίζει να σημειωθεί- μεταξύ άλλων αφαιρεί 600 εκατομμύρια ευρώ από τη Δημόσια Υγεία, σε συνθήκες κρίσης και κατάρρευσης του ΕΣΥ.

Στα πλαίσια της πανελλαδικής εξόρμησης του Μ-Λ ΚΚΕ, και ξεκινώντας με τη στήριξη στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών της 10ης Δεκέμβρίου, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΕΡΓΑΣ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου, με παρεμβάσεις στην Αθήνα, τον Πειραιά και επαρχιακές πόλεις, θα κορυφώσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες την προπαγάνδιση της ανάγκης ανάπτυξης του απεργιακού αγώνα μπροστά στην ψήφιση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού.