Με αδύναμη συμμετοχή των εργαζομένων σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις γιορτάστηκε η φετινή η Εργατική Πρωτομαγιά.
Η σημαντική ύφεση στην οποία βρίσκεται το εργατικό κίνημα, οι τελευταίες τραυματικές εξελίξεις στη ΓΣΕΕ και στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, η συνεχιζόμενη πρακτική τής μη πραγματοποίησης ενιαίας συγκέντρωσης και πορείας, το προεκλογικό κλίμα και η σύμπτωση του γιορτασμού με τις μέρες του Πάσχα ήταν παράγοντες που επέδρασαν αθροιστικά στην αποδυνάμωση του φετινού γιορτασμού.

Έγινε φανερό και μέσα απ’ αυτόν τον γιορτασμό πόσο θεμελιώδες ζήτημα είναι η ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος που θα μπορέσει να δώσει στην Εργατική Πρωτομαγιά τα χαρακτηριστικά που της αντιστοιχούν και την τιμούν.

Στην Αθήνα οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ, της ΕΡΓΑΣ και της νεολαίας ΠΟΡΕΙΑ προσήλθαν στο χώρο δίπλα στην Ομόνοια που καλούσε η Λαϊκή Αντίσταση -Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία για τον Πρωτομαγιάτικο γιορτασμό, απ’ όπου μαζί με τις δυνάμεις του ΚΚΕ(μ-λ), της Ταξικής Πορείας και ομάδα Τούρκων αγωνιστών του Partizan ξεκίνησαν πορεία. Πριν απ’ αυτήν απεύθυναν στους συγκεντρωμένους Πρωτομαγιάτικο χαιρετισμό η ΛΑ-ΑΑΣ, το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, Τούρκος αγωνιστής του Partizan, η Ταξική Πορεία και η ΕΡΓ.Α.Σ, ενώ διαβάστηκε ανακοίνωση – καταγγελία της ΛΑ-ΑΑΣ για το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα που επιχειρήθηκε στη Βενεζουέλα.

Οι συγκεντρωμένοι με πανό και αγωνιστικά συνθήματα «Κόκκινη Πρωτομαγιά πρωτοπόρα εργατιά», «Αυτή η πολιτική είν’ αντιλαϊκή, δεν παίρνει διορθώσεις αλλά ανατροπή», «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», «Λαοί όλου του κόσμου ενωθείτε, στον ιμπεριαλισμό αντισταθείτε», «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Εμπρός λαέ, έξω απ’ την ΕΕ» και πολλά άλλα, κατευθύνθηκαν με πορεία προς τη Βουλή. Εκεί υπήρχε προσυνεννόηση να συναντηθούν και ορισμένες άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ.) για να γίνει κοινή πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία και να καταγγελθεί το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα.

Ωστόσο, για μια ακόμα φορά, υπήρξε αθέτηση αυτής της συνεννόησης και η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία πραγματοποιήθηκε από τα μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ, του Μ-Λ ΚΚΕ, της ΕΡΓΑΣ, της ΠΟΡΕΙΑΣ, του ΚΚΕ(μ-λ), της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ και του PARTΙZAN.