Με δραστήριες παρεμβάσεις και εξορμήσεις σε όλη τη χώρα συνεχίζεται η πανελλαδική εξόρμηση του Μ-Λ ΚΚΕ ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και των απολύσεων, ενάντια στο φιλοπόλεμο ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Με την προκήρυξη και την αφίσα, με συζητήσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος και της νεολαίας, όλο αυτό το διάστημα διαδίδουν πλατιά το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ. Η ανταπόκριση του λαϊκού κόσμου στο κάλεσμα πάλης ενάντια στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και για την υπεράσπιση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων και του λαού υπήρξε θετική και ενθαρρυντική, ιδιαίτερα στις εργατικές-λαϊκές συνοικίες. Τα διαρκώς αυξανόμενα και οξυμένα προβλήματα της ακρίβειας και της ανεργίας, με την ταυτόχρονη έξαρση της πανδημίας και τη διάλυση του ΕΣΥ δυναμώνουν διαρκώς τη συσσωρευμένη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, κάτι που διαπιστώνεται σε όλες τις παρεμβάσεις του Μ-Λ ΚΚΕ στην Αττική και την περιφέρεια. Από την άποψη αυτή, η ανάδειξη των καυτών λαϊκών προβλημάτων και της ανάγκης ανάπτυξης ανυποχώρητων λαϊκών αγώνων ως μοναδική απάντηση στην πολιτική που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα και σπρώχνει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας στη φτώχεια και την ανεργία αποτελεί όχι μόνο σωστή, αλλά και απαραίτητη πρωτοβουλία.

Η πανελλαδική εξόρμηση είχε αφετηρία την παρέμβαση-κινητοποίηση των κομματικών οργανώσεων της Αθήνας το Σάββατο 5 Φλεβάρη στο Μοναστηράκι, όπου πραγματοποιήθηκε μαζικό μοίρασμα της κομματικής ανακοίνωσης και κολλήθηκαν αφίσες, ενώ μετά πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι την πλατεία Κοτζιά και φωνάχτηκαν αγωνιστικά συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική. Τις επόμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες παρεμβάσεις σε μια σειρά πόλεις και περιοχές της χώρας, όπως:

-Στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκαν αφισοκολλήσεις στο κέντρο και τις συνοικίες, ενώ η τοπική οργάνωση συμμετείχε με μαχητικό μπλοκ στην αντιφασιστική διαδήλωση στον Εύοσμο για την καταγγελία της επίθεσης φασιστών σε μαθητές.
-Στα Γιάννενα, με ανάρτηση πανό σε κεντρικά σημεία της πόλης, αφισοκόλληση και παρεμβάσεις στη λαϊκή της Αγίας Μαρίνας και στην κεντρική πλατεία.
-Στην Κέρκυρα, όπου αναρτήθηκαν πανό και γράφτηκαν συνθήματα σε κεντρικά σημεία του νησιού, ενώ μοιράστηκαν προκηρύξεις και κολλήθηκαν αφίσες στην πόλη και τα χωριά.
-Στη Θεσπρωτία, με την πραγματοποίηση παρεμβάσεων σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες.
-Αντίστοιχες εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, τη Βέροια, τη Λαμία, την Ικαρία και άλλες περιοχές, όπου διαδόθηκε πλατιά το μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ.
Το Σάββατο 12 Φλεβάρη, οι οργανώσεις του κόμματος και της νεολαίας στην Αττική πραγματοποίησαν παρεμβάσεις σε μια σειρά συνοικίες με ιδιαίτερη επιτυχία:
-Στην πλατεία Καλογήρων της Δάφνης, όπου η ΚΟ Νότιας Αθήνας οργάνωσε διαδήλωση στους δρόμους της περιοχής, αφού μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις στον κόσμο.
-Στην κεντρική πλατεία της Πετρούπολης, με τραπεζάκι της ΚΟ Δυτικής Αθήνας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αφισοκόλληση στις δυτικές συνοικίες.
-Στον Πειραιά, όπου η τοπική κομματική οργάνωση διεξήγαγε παρέμβαση στον Ηλεκτρικό και ανάρτησε πανό στο λιμάνι.
-Στην Πανόρμου, με την ΚΟ Βορείων να μοιράζει μαζικά ανακοινώσεις και να κολλάει αφίσες.

Παράλληλα, οι δυνάμεις του κόμματος και της νεολαίας συμμετείχαν σε μια σειρά από διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και την επαρχία, ενώ διοργανώθηκε μια σειρά πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και συζητήσεων, καθώς και ψυχαγωγικές βραδιές στους πολιτιστικούς χώρους της Πορείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα, που συγκέντρωσαν έναν ιδιαίτερα ικανοποιητικό αριθμό φίλων και συναγωνιστών.

Ειδικότερα, στο Σήμα πραγματοποιήθηκε βραδιά με την καθιερωμένη κοπή πίτας το Σάββατο 5 Φλεβάρη, ενώ το ακριβώς επόμενο Σάββατο έγινε εκδήλωση και συζήτηση για την καπιταλιστική παλινόρθωση. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν δύο επιτυχημένες βραδιές, όπου πλήθος νεολαίων διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στα Γιάννενα προβλήθηκε η ταινία «Ισοβίτες» του Θόδωρου Μαραγκού.

Η πανελλαδική πολιτική καμπάνια του Μ-Λ ΚΚΕ θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες, με αντίστοιχες παρεμβάσεις στις πόλεις και τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οργανώσεις του κόμματος και της νεολαίας, ενώ η ΚΟ Αθήνας θα συμμετάσχει σήμερα, Σάββατο 19 Φλεβάρη, σε αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική δια­δήλωση στην αμερικάνικη πρεσβεία με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την είσοδο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και το απόγευμα στις 7:00 στο Σήμα θα διοργανώσει εκδήλωση για να τιμήσει την πολύτιμη συντρόφισσα και στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ, Ασπασία Δεμερούκη.