Σε καθημερινή βάση τα μέλη και οι φίλοι της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ συνεχίζουν την προεκλογική καμπάνια για τις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ηλιούπολης. Το προηγούμενο διάστημα αντιπροσωπεία της παράταξης μίλησε στους εργαζόμενους στο δήμο και κατέθεσε τις απόψεις της για τη λειτουργία του δήμου και τα προβλήματα των εργαζομένων σ’ αυτόν.
Η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η παρουσία της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και η καθαρή στάση της πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων δημιούργησε ισχυρούς δεσμούς μ’ αυτούς.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης έχει στηθεί το κιόσκι της παράταξης, από όπου οι συναγωνιστές διακινούν καθημερινά το προεκλογικό υλικό. Συνεργεία επίσης της κίνησης παρεμβαίνουν καθημερινά στις γειτονιές της πόλης, στα καφενεία και τις λαϊκές, μοιράζοντας το υλικό και συζητώντας με τους συμπολίτες αυτά που τους απασχολούν.
Τέλος, την ερχόμενη Κυριακή το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού στην Κεντρική πλατεία της πόλης στις 7.30 το απόγευμα, με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιο δήμαρχο, σ. Γιώργο Σόφη.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

7 Μαΐου 2019
Συγκέντρωση & διαδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στα Νότια για το Κάστρο του Υμηττού
Τιμώντας την ηρωική αντίσταση και θυσία των τριών ΕΠΟΝιτών, του Δημήτρη Αυγέρη, του Κώστα Φολτόπουλου και του Θάνου Κιοκμενίδη, που στις 28 Απριλίου του ’44 έπεσαν από τις σφαίρες 200 χιτλερικών κατακτητών και ταγματασφαλιτών, η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στα Νότια πραγματοποίησε την Κυριακή 5/5 στις 11 π.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου Υμηττού και πορεία προς το Κάστρο του Υμηττού.

Σύντροφοι και συναγωνιστές της περιοχής διαδήλωσαν και φέτος (στην 75η επέτειο της μάχης) στους δρόμους και στην πλατεία του Υμηττού, μοιράζοντας την προκήρυξη της ΛΑ-ΑΑΣ και φωνάζοντας συνθήματα για την ΕΠΟΝ, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ενάντια στους σημερινούς εχθρούς των λαών και του λαού μας. Ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ-ΕΕ που ετοιμάζει νέες σφαγές και πραξικοπήματα, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση που υπηρετεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (όπως ακριβώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), ενάντια στο φασισμό που σηκώνει κεφάλι και για τους αγώνες που έχουμε ανάγκη σήμερα. Ώστε η τιμή και η δόξα που οφείλουμε στους ήρωες του Κάστρου να γίνουν πράξη με τους αγώνες που δίνουμε σήμερα.

Στο χώρο του Κάστρου εκ μέρους της ΛΑ-ΑΑΣ μίλησε ο σ. Γιάννης Σόφης, που αναφέρθηκε στο ιστορικό της μάχης των ΕΠΟΝΙΤΩΝ απέναντι στους ταγματασφαλίτες και τους χιτλερικούς και σύνδεσε τους ηρωικούς αυτούς αγώνες με την ανάγκη της συνέχισης των παραδόσεων του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος και των αγώνων του λαού.