Αθήνα

Μαζική ήταν η συγκέντρωση στα Προπύλαια και η πορεία στη Βουλή και στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και κοινωνικές συλλογικότητες.
Στη διαδήλωση συμμετείχε με δικό του μαχητικό μπλοκ το Μ-Λ ΚΚΕ

Θεσσαλονίκη

Πολύ μαζική η διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Η διαδήλωση πήρε αντιιμπεριαλιστικο-αντιπολεμικό χαρακτήρα, κατήγγειλε την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ.
Η διαδήλωση ξεκίνησε από την Καμάρα, κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πέρασε από το αμερικανικό προξενείο, κατέβηκε στην παραλία και κατέληξε στο χώρο του αναβληθέντος, λόγω του γεγονότος, Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ.
Το Μ-Λ ΚΚΕ πήρε μέρος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση με δικό του πανό και μπλοκ. Με τα υλικά και τα συνθήματά του κατήγγειλε την αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ.

Ηράκλειο

Πραγματοποιήθηκε την (Πέμπτη 15/6) και στο Ηράκλειο στην Πλατεία των Λιονταριών συγκέντρωση και πορεία Διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική της σιδερόφραχτης και ιμπεριαλιστικής ΕΕ, πολιτική που τηρεί σταθερά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προκάτοχες κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, και παράγει εκατόμβες νεκρών προσφύγων και μεταναστών, όπως αποτυπώθηκαν στο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Το Μ-Λ ΚΚΕ από τον τηλεβόα παρενέβαινε στη συγκέντρωση, καταδικάζοντας την αντιδραστική πολιτική της ιμπεριαλιστικής βίας, φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και καλώντας σε μαζικό αγώνα
Στο τέλος της συγκέντρωσης, ακολούθησε ειρηνική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Πάτρα

Μαζική ήταν η πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Πάτρας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για την μετανάστευση, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. Φοιτητικοί σύλλογοι, η Κίνηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων, πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς συμμετείχαν στην πορεία. Οι σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ μοίρασαν προκηρύξεις στο χώρο της συγκέντρωσης και πήραν μέρος στην διαδήλωση.

Ηγουμενίτσα

Έγινε στην Ηγουμενίτσα, την Πέμπτη 15/6, 8.30μμ, στην Πλατεία Δημαρχείου, με ικανοποιητική συμμετοχή, παρά την βροχόπτωση, συγκέντρωση και διαδήλωση καταγγελίας του εγκλήματος στην Πύλο.
Στη συγκέντρωση που καλούσε Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας συμμετείχε με πανό το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ(μ-λ), φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιμεταναστευτική, εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων και των ιμπεριαλιστών ΕΕ-ΗΠΑ, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το ανείπωτο έγκλημα, ενώ περισσεύει η υποκρισία, με το εθνικό πένθος που κήρυξαν και τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν.