Με τη μαζικότερη απεργιακή συμμετοχή των τελευταίων ετών και τη μαζικότερη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία τα τελευταία χρόνια έδωσαν απάντηση οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ημαθίας στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που επιχειρεί να επιβάλει την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση στα σχολεία χρησιμοποιώντας ασύστολη τρομοκρατία και απειλές. Έδωσαν μία αγωνιστική απάντηση στο κλίμα φόβου που καλλιεργεί όλο το προηγούμενο διάστημα το υπουργείο Παιδείας και η υπουργός, Ν. Κεραμέως, ενάντια στην απεργία – αποχή, στις δικαστικές αποφάσεις που επιχειρούν να θέσουν εκτός νόμου έναν ολόκληρο κλάδο που αγωνίζεται για μία καλύτερη εκπαίδευση.

Με υψηλότατα ποσοστά απεργών εκπαιδευτικών (στην ΕΛΜΕ Ημαθίας το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε το 60%, στο Σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ημαθίας το 60% και στο Σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών Νάουσας το 90%!) οι εκπαιδευτικοί στην περιοχή απέδειξαν ξεκάθαρα πως αυτό που πρέπει να τεθεί στην «παρανομία» είναι η πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης της ΝΔ και πως ο κλάδος στέκει στην αντίπερα όχθη των κυβερνητικών σχεδιασμών. Οι εκπαιδευτικοί και στην Ημαθία με την παρουσία τους έδειξαν πως οι δικαστικές αποφάσεις, η επιβολή αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ντύνεται με το μανδύα της «νομιμότητας» της αστικής δικαιοσύνης και τους ασταμάτητους εκβιασμούς και συκοφαντίες δεν τους πτοούν και πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το σταμάτημα αυτής της πολιτικής που στρέφεται πρώτα και κύρια ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα χιλιάδων μαθητών και ενάντια στα εργασιακά δικαιώματά τους.

Στη συγκέντρωση, μαζική ήταν η συμμετοχή μαθητών Λυκείων της πόλης, αλληλέγγυο το Εργατικό Κέντρο της Νάουσας και ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων. Παρόντες επίσης και εκπρόσωποι του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και δημοτικοί σύμβουλοι. Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας και με ομιλίες τους απευθύνθηκαν στους συγκεντρωμένους η πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ημαθίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Νάουσας και εκπρόσωπος των μαθητών από ΓΕΛ της πόλης.

Οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι απεργοί πραγματοποίησαν μαζική και δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης, βροντοφωνάζοντας αγωνιστικά συνθήματα.