Μαζικό ήταν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη και στη Θεσσαλονίκη, στον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Νεολαίοι κυρίως, με αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων, σωματεία εργαζομένων και πολαιτικές οργανώσεις πλαισίωσαν τη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στη συνέχεια ακολούθησε διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, η οποία κατέληξε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου ήταν προγραμματισμένη αντιφασιστική συναυλία. Τα συνθήματα «Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό», «Ο λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται, νικά» δόνησαν το κέντρο της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναρχικός χώρος που «ψάχνει τους φασίστες» ήταν απών από τη συγκέντρωση.

Το Μ-Λ ΚΚΕ πήρε μέρος στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση με την προκήρυξη και το πανό του.
Μαζικό ήταν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 11/10 στη Θεσσαλονίκη. Πάνω από 1000 καθηγητές, δάσκαλοι, φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου το πρωί της Δευτέρας και διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταγγέλλοντας την αξιολόγηση και την τρομοκρατία. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, μοιράζοντας πλατιά την ανακοίνωσή τους.