Με αγωνιστική αισιοδοξία και πλούσια δραστηριότητα συνεχίζεται η οικονομική εξόρμηση του Μ-Λ ΚΚΕ για το τρίμηνο Φλεβάρη-Μάρτη-Απρίλη. Λίγες μέρες πριν τελειώσει η οικονομική καμπάνια, οι κομματικές οργανώσεις και οι οργανώσεις της νεολαίας «Πορεία» σε όλη τη χώρα, με το κουπόνι στο χέρι, με εξορμήσεις σε μια σειρά περιοχές, απευθύνονται σταθερά στους εργαζόμενους και το λαό για να «πιάσουν το πλάνο». Οι απαιτητικές οικονομικές δυσκολίες της τελευταίας περιόδου στη βάση της συμμετοχής στις εκλογές και των λοιπών κομματικών δραστηριοτήτων, είναι που έθεσαν σε υψηλό επίπεδο το οικονομικό πλάνο προκειμένου να ανταποκριθούμε στην πολιτική παρέμβαση του κόμματος.

Είναι άλλωστε γνωστό πως για το Μ-Λ ΚΚΕ η οικονομική ανεξαρτησία αποτελεί πρώτα απ’ όλα ένα κατεξοχήν πολιτικό ζήτημα. Για το λόγο αυτό αρνούμαστε σταθερά οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση και επιχορήγηση, τακτική ή έκτακτη, όπως κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου, και όχι μόνο, από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25, που λυμαίνονται εκατομμύρια από το βιος και τον ιδρώτα του λαού, μέσα από την εξοντωτική φορολογία. Για τον ίδιο λόγο δεν έχουμε φιλοξενήσει και δε θα φιλοξενήσουμε ποτέ στις σελίδες του Λαϊκού Δρόμου και τις ιστοσελίδες μας διαφημίσεις του κράτους ή ιδιωτικών εταιρειών και μονοπωλίων, όπως μπορεί κανείς να βρει στις σελίδες του «Ριζοσπάστη» και άλλων εφημερίδων και ιστοσελίδων οργανώσεων και κομμάτων που αναφέρονται στην αριστερά. Για τον ίδιο λόγο αρνούμαστε σταθερά κάθε χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων μας από περιφερειακές ή δημοτικές αρχές. Δε δεχτήκαμε, δε δεχόμαστε και δε θα δεχτούμε να πάρουμε ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του λαού και των εργαζομένων, αν δε μας το δώσουν οι ίδιοι με τη θέλησή τους. Το Μ-Λ ΚΚΕ, πιστό στις αρχές του κομμουνιστικού κινήματος, σταθερά και αταλάντευτα όλα τα χρόνια της δράσης του, στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις, στις συνδρομές των μελών και τις ενισχύσεις των συναγωνιστών και των φίλων του.

Με το κουπόνι στο χέρι λοιπόν! Στην «εκπνοή» της οικονομικής εξόρμησης, απευθυνόμαστε θαρρετά σε κάθε εργαζόμενο, νεολαίο και λαϊκό άνθρωπο.

Αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που έχει επιφέρει στα λαϊκά εισοδήματα η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας και της ανεργίας. Μόνη μας στήριξη ήταν και παραμένει η απεύθυνση -πολιτική και οικονομική- στον εργαζόμενο λαό. Στη σύνδεση των μελών μας με τον κόσμο θα κριθεί η οικονομική εξόρμηση και συνολικά η υπόθεσή μας.

Συνεχίζουμε! Το οικονομικό πλάνο θα εκπληρωθεί!