Γιάννενα (ανταπόκριση)
Με ιδιαίτερη ένταση αναπτύχτηκαν αρκετές κινητοποιήσεις στα Γιάννενα όπου το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με μαχητικότητα. Την Τρίτη 9 Ιούνη το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ στις 7:00 το απόγευμα πορεία συμπαράστασης στον αμερικανικό λαό και καταγγελίας της βάρβαρης, ρατσιστικής πολιτικής της αμερικάνικης κυβέρνησης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννενα συγκέντρωση που είχαν καλέσει τα εκπαιδευτικά σωματεία και το ν.τ. της ΑΔΕΔΥ στην κεντρική πλατεία της πόλης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που της κυβέρνησης.
Τη χωρίς μεγάλη μαζικότητα συγκέντρωση στήριξαν το Ε.Κ. Ιωαννίνων, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία, η Α.Σ.Ε. και η Ε.Α.Π.
Ο Ε.Ο. και η Φοιτ. Πορεία τοποθέτησαν πανό στην πλατεία κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και διακίνησαν την κοινή ανακοίνωσή τους. Δόθηκε αγωνιστικός τόνος στη συγκέντρωση με συνθήματα και μικροφωνική. Εκ μέρους του Εκπαιδευτικού Ομίλου έκανε παρέμβαση ο Γιάννης Μακρίδης τονίζοντας την αναγκαιότητα του μαζικού ενωτικού παρατεταμένου και αποφασιστικού αγώνα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που διαλύει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και οξύνει τους ταξικούς φραγμούς. Εκ μέρους της Φοιτητικής Πορείας ο Γιάννης Τσίτος τόνισε το έντονο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης που ακολουθήθηκε και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση άλλα και το ζήτημα της τηλεξεταστικής που ακολουθείται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπως και από πολλά ακόμη Πανεπιστήμια με την υποκριτική δικαιολογία κυβέρνησης – Πρυτανείας ότι δεν μπορούν να διασφαλίσουν τα απαραίτητα υγειονομικά μέσα για την πραγματοποίηση δια ζώσης εξεταστικής τη στιγμή που θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι πανελλήνιες εξετάσεις! Τονίστηκε η ανάγκη της πάλης μέσα από τους συλλόγους για δια ζώσης εξεταστική με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας, ώστε κανείς φοιτητής να μην αποκλειστεί.

Απεργιακή κινητοποίηση για τα θέματα υγείας πραγματοποίησαν την Τρίτη το πρωί οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας, μαζί με σωματεία και φορείς
Το σύνολο σχεδόν των Συλλόγων του Δημοσίου στο νόμο Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο, ο Ιατρικός σύλλογος, ο σύλλογος μελών ΔΕΠ του Πανεπιστήμιου και τα συνταξιουχικά σωματεία του Δημόσιου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της ΕΙΝΗ, των συλλόγων εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, στις δομές Πρόνοιας και των ιατρών των Αστικών Κέντρων Υγείας της Ηπείρου, για την υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας.

Η διαδήλωση που ακολούθησε, κατευθύνθηκε στο δημαρχείο, για τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού, εναντία στις επιλογές της δημοτικής αρχής για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο δήμο Ιωαννιτών.
Στην διαδήλωση συμμετείχε με αυτόνομο μπλοκ το Μ-Λ ΚΚΕ μοιράζοντας την κομματική προκήρυξη και τα τρυκ. Μέσα από την συνθηματολογία του τονίστηκε η υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας για όλο το λαό.