Σε διαρκή αναβρασμό βρίσκονται οι πολίτες του Βόλου με αφορμή την καύση σκουπιδιών στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στην πόλη και τη δημιουργία εργοστασίου SRF στο ΧΥΤΑ Βόλου, που σχεδιάζουν η δημοτική αρχή του Μπέου και οι μεγαλοπαράγοντες του κεφαλαίου. Παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, παρά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν, ο Μπέος και μάλιστα με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο και βρίζοντας τους πάντες, συνεχίζει τα σχέδιά του.

Από την άλλη, οι κινήσεις διαφόρων παραγόντων που εμφανίζονταν να αντιτίθενται στις επιλογές αυτές έχουν εξασθενίσει σοβαρά, αφού ακόμα και η επιτροπή πολιτών που εμφανιζόταν να αντιστέκεται με ένα δυναμικό τρόπο, βρίσκεται σε διάλυση εξαιτίας εσωτερικών διαφωνιών. Την ίδια ώρα οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις στην πόλη κινούνται με έναν απόλυτα διαλυτικό τρόπο. Έτσι το μεν ΠΑΜΕ διοργάνωσε την Παρασκευή 5/6 κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια της καύσης, ενώ διάφορες οργανώσεις του εξωκοινοβουλευτικού χώρου καλούσαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας την επομένη το Σάββατο 6/6. Να σημειώσουμε ότι στην δεύτερη αυτή κινητοποίηση συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως φαίνεται το αίμα νερό δεν γίνεται και οι διάφοροι του χώρου, που πιο παλιά είχαν στηρίξει την κυβέρνηση της «αριστεράς», τώρα ξανασυναντιούνται στους δρόμους του αγώνα!

Η κομματική οργάνωση Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ και άλλη φορά έχει αναδείξει την ανάγκη μαζικού παλλαϊκού αγώνα για την αντιμετώπιση των αντιπεριβαλλοντικών σχεδίων της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης που, πίσω από μια ντιρεκτίβα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θυσιάζουν το περιβάλλον προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Ταυτόχρονα εκφράζει την αντίθεσή της σε όλες αυτές τις μίζερες μικροκομματικές σκοπιμότητες που οδηγούν σε διάσπαση των δυνάμεων που θέλουν να παλέψουν ενάντια στην πολιτική αυτή. Ακολουθώντας μια σαφή διαχωριστική πορεία προβάλλει τη δική της άποψη γύρω απ’ τους αίτιους που καταστρέφουν το περιβάλλον και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών με αφίσα που κόλλησε σε διάφορα σημεία της πόλης, προβάλλοντας σαν βασικά συνθήματα εξής:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ SRF ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΒΟΛΟΥ
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ