Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 1 Σεπτέμβρη, στα γραφεία του ΕΛΓΑ της Βέροιας. Συμμετείχαν οι: Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, ο Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ν. Πέλλας «Η Ενότητα», ο Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης «Η Ομόνοια», ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου Φλώρινας και η Επιτροπή Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων Αλεξάνδρειας.

Σε υπόμνημα που κατέθεσαν στην προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βέροιας οι αγροκτηνοτρόφοι απαίτησαν:
Να προχωρήσει άμεσα από τον ΕΛΓΑ η αναγγελία ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί από τις άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό. Να πληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες των αποζημιώσεων των τελευταίων χρόνων – είναι ζήτημα επιβίωσης.
Να γίνει συμψηφισμός των ανωτέρω αποζημιώσεων με τα ασφάλιστρα, λόγω αδυναμίας πληρωμής τους από τους περισσότερους αγρότες – κτηνοτρόφους. Να παγώσουν τα χρέη αγροτών και κτηνοτρόφων προς εφορία – ΕΦΚΑ-τράπεζες κ.λπ. λόγω των καταστροφών και της πανδημίας.

Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% τη ζημιά της παραγωγής και του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου από όλες τις αιτίες καταστροφής του. Στελέχωση του οργανισμού με όλο το απαραίτητο επιστημονικό δυναμικό.
Στήριξη των παραγωγών λαϊκών αγορών (οπωροκηπευτικών και ανθοκομικών προϊόντων) και των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.