Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 4 Μάρτη, αντιπολεμική αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και συλλαλητήριο στην πόλη της Βέροιας. Η συγκέντρωση έγινε έπειτα από απόφαση τις προηγούμενες ημέρες της ΕΛΜΕ Ημαθίας και αποτέλεσε την πρώτη στην πόλη έπειτα από το ξέσπασμα των πολεμικών γεγονότων στην Ουκρανία.

Στους συγκεντρωμένους, κυρίως εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας, μίλησε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ και έπειτα, παρά τη βροχή, ακολούθησε διαδήλωση και πορεία στους δρόμους της πόλης της Βέροιας, στην οποία οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των ιμπεριαλιστών της Ρωσίας-ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Τις προηγούμενες ημέρες η ΕΛΜΕ Ημαθίας είχε απευθύνει κάλεσμα στον Σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για συμμετοχή και των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας στη συγκέντρωση και το συλλαλητήριο. Το εντυπωσιακό είναι ότι, παρά τις εξαιρετικά επείγουσες συνθήκες για την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων στην περιοχή και την ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού αντιμπεριαλιστικού κινήματος, το ΔΣ των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας στη συνεδρίασή του αποφάσισε να μη συμμετέχει, με συνδικαλιστικές δυνάμεις όπως η ΔΑΚΕ να ψηφίζουν ΟΧΙ, η ΕΡΑ να απουσιάζει από τη συνεδρίαση και οι ΠΑΣΚ και ΑΣΕ-ΠΑΜΕ να ψηφίζουν ΛΕΥΚΟ, αδυνατίζοντας έτσι τη δυναμική που θα μπορούσε να έχει η κινητοποίηση αυτή στην πόλη και την περιοχή.

Στην αντιπολεμική αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και συλλαλητήριο παραβρέθηκαν οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ της περιοχής, οι οποίες πραγματοποίησαν αφισοκόλληση στους δρόμους της πόλης ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τον πόλεμό τους στην Ουκρανία και μοιράζοντας πλατιά υλικό του κόμματος στους κατοίκους της πόλης.