Λαμία (ανταπόκριση)

Ζούμε στον χολιγουντιανό αστερισμό των εμβολίων, με την κινηματογραφική παραγωγή του ερχομού της πρώτης παρτίδας εμβολίων και τον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών παραγόντων. Να ζήσουν, να τους καμαρώνουμε!
Το αυτονόητο επόμενο βήμα, στον κυβερνητικό σχεδιασμό της αντιμετώπισης της πανδημίας, θα έπρεπε να είναι ο αδιάλειπτος εμβολιασμός των εργαζομένων στα Νοσοκομεία.

Ο προγραμματισμένος όμως για τις 4/1/2021 εμβολιασμός υγειονομικού προσωπικού αναβλήθηκε για μια εβδομάδα σε 15 Νοσοκομεία της χώρας. Ανάμεσά τους τα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας (όπως της Λαμίας) και της Θεσσαλίας, εκτός του Πανεπιστημιακού της Λάρισας.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζήτησαν από το υπουργείο υγείας εξηγήσεις για τους λόγους της αναβολής, καθώς τα συγκεκριμένα νοσοκομεία βρίσκονται σε ευάλωτες περιοχές που χτυπήθηκαν από την πανδημία.

Από την πλευρά του ο γ.γ. πρωτοβάθμιας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, απάντησε πως ο εμβολιασμός των υγειονομικών ήταν προγραμματισμένος να γίνει σε τρεις φάσεις και η σταδιακή ένταξη των Νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος.
Οι διαβεβαιώσεις όμως αυτές δεν απάντησαν για την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 4/1/2021 έναρξης των εμβολιασμών στα νοσοκομεία αυτά, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΝΕ).

Η ΟΕΝΓΝΕ επίσης απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να επισπευσθεί και ολοκληρωθεί άμεσα ο εμβολιασμός όλων των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση ότι καλλιεργεί τον εφησυχασμό και «στρίβει» δια της ατομικής ευθύνης και του εμβολίου, που χρησιμοποιεί σαν άλλοθι για το γεγονός ότι το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο και οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται.