ΒΟΛΟΣ (ανταπόκριση)

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Μάγγος. Ένα μήνα μετά από την πρωτοφανή βία με την οποία η αστυνομία διέλυσε τις κινητοποιήσεις πολιτών του Βόλου ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης, ΑΓΕΤ και δημοτικής αρχής για την καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και για τη δημιουργία εργοστασίου SRF από τον δήμο Βόλου.

Στις κινητοποιήσεις αυτές ο Βασίλης Μάγγος είχε χτυπηθεί βάναυσα απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά να χάσει τη μάχη για τη ζωή.

Η Κομματική Οργάνωση Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ με ανακοίνωση της κατήγγειλε το όργιο της αστυνομικής βίας που οδήγησε τελικά στο θάνατο τον αγωνιστή Βασίλη Μάγγο και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή του λαού της πόλης, την Πέμπτη 16/7 ενάντια στην πολιτική της καταστολής και της περικοπής των δημοκρατικών δικαιωμάτων απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ.

Υπενθυμίζουμε ότι είχε αποφασισθεί από διάφορες συλλογικότητες να διοργανωθεί συγκέντρωση την Πέμπτη 16/7 στην πόλη του Βόλου με αφορμή τον χουντονόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που απαγορεύει τις διαδηλώσεις. Στη συγκέντρωση αυτή καλούσε αυτόνομα και η κομματική οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ με αφίσα που κόλλησε στην πόλη.
Με απόφαση των διοργανωτών ματαιώθηκε η διαδήλωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου ενάντια στην πολιτική της κρατικής καταστολής και της αστυνομικής τρομοκρατίας, με αφορμή το σχετικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση και που καταστέλλει τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Αφορμή για τη ματαίωση ήταν η κηδεία -την ίδια μέρα- του άτυχου Βασίλη Μάγγου που έχασε τη μάχη της ζωής μετά τον άγριο ξυλοδαρμό απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις.

Θα μπορούσε ίσως να αποδοθεί η μεγαλύτερη τιμή στον άτυχο Βασίλη με ένα μεγάλο συλλαλητήριο που θα εξέφραζε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής, αλλά και τη μαζική αντίσταση στην κυβερνητική πολιτική που καταργεί τις λαϊκές κινητοποιήσεις και καταπατά τις δημοκρατικές ελευθερίες που έχουν κατακτηθεί με αίμα.

Η Κομματική Οργάνωση Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ με ανακοίνωση δήλωσε ότι «εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου Βασίλη. Ταυτόχρονα θεωρεί αναγκαίο να εκφραστεί η μαζική αντίθεση του λαού της πόλης και της νεολαίας ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομική τρομοκρατία».