Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Μάη, στο Ηράκλειο και στην Πλατεία των Λιονταριών συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό που σφυροκοπείται ανελέητα από το σιωνιστικό, φασιστικό καθεστώς Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ποτίζοντας ξανά με το αίμα των νεκρών μαχητών του το λάβαρο του δίκαιου αγώνα του για Λεύτερη και Ανεξάρτητη πατρίδα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδίκασε εξ αρχής το νέο έγκλημα κατοχικής βίας του σιωνιστικού καθεστώτος του Ισραήλ, με δελτία τύπου και προκηρύξεις. Κάλεσε το λαό σε μαζική καταδίκη της νέας φασιστικής βίας του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων, αλλά και σε καθολική αντίσταση στην πολιτική της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας που αποτυπώνεται, με τον πιο παραστατικό τρόπο, στην στάση της στήριξης στη δολοφονική δράση του Ισραήλ που απλόχερα προσφέρουν τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Ε.Ε.

Στο ίδιο πλαίσιο, το Μ-Λ ΚΚΕ κατάγγειλε την απαράδεκτη ανοχή και στήριξη της Ισραηλινής βίας από την κυβέρνηση της ΝΔ που συγκαλύπτει το σιωνιστικό έγκλημα και, αντιστρέφοντας τη λογική, κάνει λόγο για «δικαίωμα»(!) της κατοχικής δύναμης του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα»(!). Η κυβέρνηση της ΝΔ-συνεχίζοντας και επιτείνοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τηρώντας τις εντολές των επικυρίαρχων -ανάγει το Ισραήλ σε …στρατηγικό εταίρο, ενισχύει με τις δηλώσεις της το Ισραηλινό φασιστικό καθεστώς και στηρίζει τη φονική δράση του έναντι των αιματοβαμμένων Παλαιστινίων, προσβάλλοντας τα δημοκρατικά και αντιϊμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού που στέκεται πάντα αλληλέγγυος στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων.

Επίσης το Μ-Λ ΚΚΕ κάλεσε, μαζί με άλλες οργανώσεις, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας δυο μέρες πριν τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στα Λιοντάρια, όπου με το πανό, με τις τοποθετήσεις του από τον τηλεβόα, τα συνθήματα και τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, διατράνωσε την καταδίκη του στην εγκληματική πολιτική του σιωνιστικού καθεστώτος του Ισραήλ, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των πολύπαθων Παλαιστινίων και συμμετείχε στην πορεία που ακολούθησε με κατάληξη την Πλατεία Ελευθερίας.

Στη συγκέντρωση και πορεία ιδιαίτερο τόνο έδωσαν οι Παλαιστίνιοι που ζουν στο Ηράκλειο, οι οποίοι, με το πανό και τα συνθήματά τους, όχι μόνο αφύπνισαν, αλλά και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές, ανεβάζοντας τον αγωνιστικό παλμό, αλλά και τη συμμετοχή στην πορεία.
Επίσης, στη συγκέντρωση και πορεία συμμετείχε και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ η οποία κατάγγειλε την Ισραηλινή επέλαση εναντίον των Παλαιστινίων, με προκηρύξεις και ανακοινώσεις της στα σχολεία και τα ΜΜΕ, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στο δίκαιο, μακρόχρονο και αιματοβαμμένο αγώνα των Παλαιστινίων για πατρίδα και ελευθερία.