Το Σάββατο 16 Μαρτίου, με μια ογκώδη πορεία – διαδήλωση διατράνωσαν οι πολίτες του Βόλου την αντίθεσή τους στη συνεχιζόμενη από την ΑΓΕΤ – LAFARGE καύση σκουπιδιών και ενάντια στο δήμο του Βόλου, που θέλει να δημιουργήσει εργοστάσιο για να μετατρέπει τα σκουπίδια της πόλης σε καύσιμη ύλη, SPF –RDF.
Την πορεία οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ρήγα Φεραίου στο δημαρχείο του Βόλου και κατέληξε στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, το οποίο εφάπτεται σχεδόν με το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης του Βόλου.
Στη συγκέντρωση του Σαββάτου συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου από οργανώσεις συνταξιούχων, εργατικά σωματεία, σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα.
Τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΕΡΓΑΣ συμμετείχαν με το μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ. Στο κενό φαίνεται να έπεσαν οι προσπάθειες εφησυχασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Ε. – LAFARGE ότι οι μετρήσεις τις οποίες πραγματοποιεί η ίδια, για τις τοξίνες από την συγκεκριμένη δράση, δεν είναι ανησυχητικές. Το φυσικό χημείο, όμως, των ανθρώπων που λέγεται οσμή και γεύση, άλλα λέει, αφού η μυρωδιά καμένου πλαστικού είναι έντονη και η πίκρα στη γεύση, επίσης. Η ραγδαία αύξηση θανάτων από καρκίνο, οι αυξήσεις αναπνευστικών προβλημάτων και καρδιακών παθήσεων έχουν άμεση σχέση με τη μόλυνση του αέρα και του περιβάλλοντος. Τώρα φαίνεται καθαρά ότι κυβέρνηση – Ε.Ε., ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, αδιαφορούν για τη μόλυνση του αέρα και την υγεία των ανθρώπων.
Η ΑΓΕΤ από τότε που πέρασε στην ιδιοκτησία LAFARGE, ακολούθησε πολιτική εκατοντάδων απολύσεων και (οικειοθελών) αποχωρήσεων, χωρίς να κάνει προσλήψεις, και επιβάλλει περικοπές μισθών φορτώνοντας την κρίση στους εργαζόμενους.
Η ζωή μας καθώς και των παιδιών μας είναι πάνω από τα κέρδη κάθε κεφαλαιοκράτη, γι’ αυτό ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι μαζικός, ενωτικός και διαρκείας έως τη νίκη του Bολιώτικου λαού.
• Όχι στην καύση σκουπιδιών
• Κάτω η πολιτική των φόρων, της φτώχειας και της ανεργίας