Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτώ­βρη για να βροντοφωνάξουν ένα ηχηρό «όχι» στο φασισμό ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες δίκες στην Ελλάδα, καθώς διήρκεσε 5,5 χρόνια.

Με δικό του μαχητικό μπλοκ συμμετείχε στη διαδήλωση το Μ-Λ ΚΚΕ και άλλες οργανώσεις.
Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καταδίκη που ήρθε μετά από απαίτηση και την πίεση του λαϊκού και νεολαιίστικου αντιφασιστικού κινήματος, οι ακροδεξιές συμμορίες αποθρασύνονται, πραγματοποιώντας νέο γύρο επιθέσεων σε σχολεία και γειτονιές, χύνοντας για μία ακόμα φορά το φασιστικό τους δηλητήριο στη νεολαία.

Βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος και την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της αστυνομίας, πραγματοποιούν επιθέσεις σε ΕΠΑΛ, αλλά και σε μέλη αριστερών νεολαιών και συλλογικοτήτων.

Την ίδια ώρα, πλήθος κυβερνητικών στελεχών, υπουργών και φιλοκυβερνητικών δημοσιολόγων παρέχουν κάλυψη στις φασιστικές συμμορίες, επαναφέροντας την αντικομμουνιστική θεωρία «των δύο άκρων». Μια θεωρία ανιστόρητη, βγαλμένη από το πιο αντιδραστικό οπλοστάσιο της αστικής τάξης που στην ουσία της έρχεται να χτυπήσει το λαϊκό αντιφασιστικού, το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα, κρατώντας υποτίθεται «ίσες αποστάσεις» και εξισώνοντάς το με τις συμμορίες των φασιστών.

Ένα νέο αυγό του φιδιού είναι έτοιμο να σκάσει ξανά ένα χρόνο μετά την καταδίκη των νεοναζί εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Ένα αυγό που επωάζει ουσιαστικά η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ με την αντιλαϊκή πολιτική τής φτώχειας και της εξαθλίωσης, των αντεργατικών μέτρων, του αυταρχισμού, των απαγορεύσεων και του εκφοβισμού.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη των νεοναζί εγκληματιών ο αγώνας απέναντι στο φασισμό παραμένει πάντα επίκαιρος. Ένας αγώνας που θα πρέπει να συνδυαστεί με την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Απέναντι στις επιθέσεις των φασιστών και την προκλητική κάλυψή τους από κυβερνητικούς και τοπικούς παράγοντες, το νεολαιίστικο, εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα, ο ίδιος ο λαός, θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, απαντώντας ξανά μαζικά και οργανωμένα σε κάθε είδους φασιστικές προκλήσεις, απειλές και επιθέσεις.