Το Σάββατο 12/9, πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως εκφράστηκε και αυτή τη φορά στη συνέντευξη του Μητσοτάκη, η οποία έλαβε χώρα κανονικά, αν και η ΔΕΘ είχε ακυρωθεί. 
Και αυτή τη χρονιά οι συγκεντρώσεις ήταν 4-5. Σε αυτές συμμετείχαν πολιτικές οργανώσεις, καθώς και σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ συνολικά διαδήλωσαν μερικές  χιλιάδες. Στις διαδηλώσεις κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την τρομοκρατία, όπως και τα συνθήματα καταγγελίας της αντιπροσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης και καταδίκης της δολοφονικής πολιτικής των ιμπεριαλιστών. 

Το Μ-Λ ΚΚΕ είχε κινηθεί δραστήρια τις προηγούμενες μέρες, με ανάρτηση πανό σε γειτονιές της πόλης, καθώς και στη λέσχη ΑΠΘ, για την προπαγάνδιση της διαδήλωσης. Το  Σάββατο 12/9, συμμετείχε στη συγκέντρωση και μετά στη διαδήλωση από την Καμάρα, με διακριτό πανό και μπλοκ. 

Την Τρίτη 15/9, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, με αφορμή τα γεγονότα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στη Μόρια, στην οποία καλούσαν η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, πολιτικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι. Εκατοντάδες διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε, μοιράζοντας πλατιά την ανακοίνωσή του για το ζήτημα.