-Σε αναβρασμό και κινητοποιήσεις, παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες κατευνασμού των διαθέσεων, με παραταγμένα τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα σε δεκάδες σημεία της χώρας οι αγρότες.
Μεγάλη υπήρξε η συγκέντρωση- διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη ενόψει της έκθεσης «Agrotica», το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου. Έγιναν έτσι φανερά τα τεράστια προβλήματα που σωρεύονται στις πλάτες των αγροτικών νοικοκυριών, εξαιτίας της ΚΑΠ και της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής. Για τους αγρότες, ΚΑΠ και αντιλαϊκές πολιτικές αποτελούν τον σύγχρονο «Καιάδα» που τους καταπίνει και τους ξεκληρίζει.

Στο πλευρό των συγκεντρωμένων αγροτών βρέθηκαν σωματεία εργαζόμενων και φοιτητικοί σύλλογοι, που ως γνωστό αυτήν την περίοδο αγωνίζονται ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων. Είναι ολοφάνερο πως ο παλλαϊκός αγώνας είναι αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε, ώστε η εργατική τάξη, οι αγρότες, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τη βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη να ανασάνουν από τα δεινά της. Η επιβίωση, όχι μόνο των αγροτών αλλά του συνόλου των εργατολαϊκών στρωμάτων του τόπου, εξαρτάται από τη συνέχιση και το δυνάμωμα του αγώνα αυτού.

Επόμενες κινήσεις, όπως ανακοινώθηκε έπειτα από τη σύσκεψη των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας, ο αποκλεισμός τμημάτων των εθνικών οδών, τελωνείων, συλλαλητήρια στις πόλεις αλλά και κάθοδος με τρακτέρ στην Αθήνα.

-Την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Ημαθίας) περιόδευσαν στα αγροτικά μπλόκα του νομού. Ξεκινώντας από τη Βέροια, επισκέφθηκαν αρχικά το, κοντινό στην πόλη, μπλόκο της Κουλούρας, στο οποίο βρίσκονται παραταγμένα τουλάχιστον 200 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα. Εν συνεχεία επισκέφθηκαν το μπλόκο Νησελίου-Αλεξάνδρειας, στο οποίο, όπως πληροφορήθηκαν από αγρότες, βρίσκονται συγκεντρωμένα 150 τρακτέρ και τις επόμενες ημέρες αναμένονται άλλα τόσα. Οι αγρότες στην περιοχή κινούν πρωί και απόγευμα τα τρακτέρ, αποκλείοντας την Εγνατία Οδό. Σε συζήτηση μαζί τους, οι αγρότες τόνισαν την απόφασή τους να κατέβουν μαζικά με τα μηχανήματά τους στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό πως μεγάλος αριθμός των αγροτών που κινητοποιούνται είναι νέοι στην ηλικία. Σύμφωνα με όσα είπαν παρά το γεγονός ότι καλλιεργούν μεγάλο αριθμό στρεμμάτων, νοικιάζοντας πολλά στρέμματα, βλέπουν τα αδιέξοδα να πολλαπλασιάζονται και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα.

Τα μέλη του κόμματος κατήγγειλαν την πολιτική της ΚΑΠ, την αντιαγροτική κυβερνητική πολιτική αλλά και τις συμβιβασμένες ηγεσίες του αγροτικού κινήματος, καλώντας τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν περισσότερο τους αγώνες τους μαζί με τα υπόλοιπα εργατικά και λαϊκά στρώματα ενάντια σ’ αυτήν. Τα μέλη του κόμματος μοίρασαν πλατιά την ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ