Αγαπητοί σύντροφοι,

Η Σύνταξη του Λαϊκού Δρόμου απευθύνει θερμό και εγκάρδιο χαιρετισμό στην εκδήλωσή σας για τα 50 χρόνια του Il Bolscevico.

Επί 50 χρόνια ο Il Bolscevico, όργανο του PMLI, προσφέρει τη μαχητική συμβολή του στους αγώνες του προλεταριάτου της Ιταλίας και στους αγώνες όλων των καταπιεζόμενων λαών ενάντια στις εκμεταλλεύτριες τάξεις, το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τη διεθνή αντίδραση.

Στα χρόνια που πέρασαν ο Λαϊκός Δρόμος και ο Il Bolscevico ανέπτυξαν αμοιβαία ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης πάνω στη βάση των αρχών του προλεταριακού διεθνισμού.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Οι κυρίαρχες τάξεις και οι υπηρέτες τους δυσφημούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν το σοβιετικό καθεστώς και το σοσιαλισμό και εξομοιώνουν προκλητικά το φασισμό με τον κομμουνισμό. Απέναντι στους πλαστογράφους της ιστορίας υψώνουμε σταθερά το δικό μας ιδεολογικό μέτωπο ενάντια στον αντικομμουνισμό, τον αναθεωρητισμό και την εθνικιστική δημαγωγία. Στηριγμένοι στον μαρξισμό – λενινισμό παλεύουμε για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος. Για να δυναμώσουν οι μαζικοί αγώνες, να βγουν ξανά η εργατική τάξη και οι λαοί στο προσκήνιο, να πάρουν οι λαοί τις τύχες τους στα δικά τους χέρια.

Παλεύουμε ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, που εντείνουν την καπιταλιστική εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και απλώνουν ανάμεσα στις λαϊκές μάζες την εξαθλίωση και την ανεργία.

Παλεύουμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους πολέμους, τις στρατιωτικές απειλές και τα πραξικοπήματα των ιμπεριαλιστών, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή μας με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή, αλλά και σε όλο τον κόσμο, από την Ασία ως στη Λατινική Αμερική. Για να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα.

Καταγγέλλουμε τα πολεμοκάπηλα κηρύγματα και αντιτασσόμαστε στις αντιπροσφυγικές – αντιμεταναστευτικές πολιτικές που ενισχύουν και στρώνουν το δρόμο στην άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού.

Ας δυναμώσουν οι κοινοί μας αγώνες! Ας δυναμώσουν η φιλία και η αλληλεγγύη του Λαϊκού δρόμου και του Il Bolscevico!

Με προλεταριακούς διεθνιστικούς χαιρετισμούς.

Η Σύνταξη του Λαϊκού Δρόμου
οργάνου της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ